Piste tuli, mutta hermot menivät

Lempäälän Kisa oli jälleen piikki Pälkäneen Luja-Lukon lentopallomiesten lihassa, kun joukkueet kohtasivat lentopallon kolmossarjan kärkipään taistossa. Kokenut vastustaja pelasi miehekkään varmasti ja onnistui hiipimään Luja-Lukon ihon alle sillä seurauksella, että pälkäneläisten muutoinkin epävarma syöttöpeli hajosi pahemmin kuin kertaakaan tällä kaudella.

– Syöttöpeli oli ihan hirveää, ja vielä kotikentällä. Se oli sääli, sillä vaikka yksi piste saatiin, niin kolme oli otettavissa, huokaili Luja-Lukon valmentaja Petri Hildén vielä pari päivää ottelun jälkeen.

Pelin aikana hermostuminen omien otteisiin oli vielä näkyvämpää, kun etukäteen oli puhuttu syöttöpelin merkityksestä ja pallon varmasta toimittamisesta verkon toiselle puolelle. Lopputulos ei vastannut toiveita kuin muutenkin mainiosti pelanneen Krister Hentilän osalta.

Ensin syötön takkuamiseen tuskastuivat pelaajat ja lopulta poikkeuksellisesti myös valmentaja Hildén.

– Tehkää mitä lystäätte, syöttäkää mihin haluatte, hyökätkää ihan niin kuin huvittaa, hän puuskahti neljännen erän voiton lipuessa pälkäneläisten sormien välistä.

Krister Hentilän hyvä hyökkäys- ja puolustuspelaaminen ei riittänyt tuomaan Pälkäneen Luja-Lukolle voittoa Lempäälän Kisan kakkosjoukkueesta.

Luja-Lukko oli kammennut itsensä erässä 15–11-johtoon, mutta Kisa käänsi tilanteen armotta itselleen pälkäneläisten hukattua siinä kohtaa niin sanotun tuhannen taalan paikan. Vieraat nousivat yhteiskoululla takaa-ajoasemasta voittoon erin 2–3 (22–25, 25–20, 25–20, 20–25, 11–15) ja ottivat ratkaisevan tuntuisen kiinnityksen sarjan kakkospaikkaan.

Ei ihme, että katsomossa huokailtiin hukattuja pisteitä – kun vastapuolen mörkö Tero Karppanen saatiin kuriin, mikä olisikaan ollut lopputulos, jos vain se syöttöpeli olisi toiminut…

 

Hankalassa Pirkkalassa syöttöjen onnistuttava

Krister Hentilän lisäksi joukkue olisi kaivannut toista johtohahmoa nostamaan Luja-Lukon jaloilleen erityisesti syöttöruudun kautta. Syötöissä hänen lisäkseen onnistui lähinnä vain Tambet Kruusimaa, mutta vastaavasti hänen passipelinsä oli kaukana siitä, mitä se on parhaimmillaan ollut. Pälkäneläisten hyökkäyspelistä jäikin hyödyntämättä paljon sitä potentiaalia, johon onnistunut vastaanottopeli olisi antanut mahdollisuuksia. Tauno Järvemetsi palasi liberon tontille hyvällä asenteella.

Lempäälän Kisa tarttui Pälkäneeltä hakemallaan voitolla varsin tukevasti kakkospaikkaan, ja Luja-Lukolla on vielä täysi työ vääntää itselleen kolmossija Aitolahden Riennon ja Pirkkalan Virin nenän edestä. Oriveden Ponnistus, jonka Pälkäne haastoi tasapäisesti vieraskentällään, on tiukasti kiinni lohkovoitossa.

Kaikki pelit ovat tärkeitä, mutta mahdollisimman korkean sarjasijoituksen saavuttamisen kannalta Luja-Lukon kaksi seuraavaa ottelua ovat huipputärkeitä. Ensin pälkäneläisjoukkue kohtaa vieraissa Pirkkalan ja sen jälkeen kotisalissaan OrPo:n.

– Pirkkala on ollut meille aina hankala paikka. Vastaanotto on onneksi toiminut hyvin läpi koko kauden, joten huomio pitää keskittää syöttö- ja passipelin kuntoon saamiseen, valmentaja Hildén ennakoi.

Syöttöpelin hiomisen aika on nyt, sillä pian alkavat ylioppilaskirjoitukset sulkevat yhteiskoulun salin liikuntakäytöltä ja pakottavat Luja-Lukon pelaajatkin hetkeksi mielikuvaharjoitteluun.