Amerikan autoja, pin-upia ja viisikymmenluvun tyyliä

Pin-up on taidesuunta, jossa malleina on tyypillisesti vähäpukeisia nuoria naisia. Kuva: Ani Koivisto

Mobilian Autokylän Rautalankaa ja jenkkirautoja-tapahtuma tarjoaa jälleen nautittavaa lähes kaikille aisteille, kun sadat jenkkiraudat kokoontuvat Mobilian piha-alueen rantamaisemiin lauantaina 23. elokuuta klo 15–20.

Koko perheelle suunnattu tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa. Viime vuonna paikalle saapui noin 400 jenkkiautoa ja 600 muuta ajoneuvoa, ja vastaavia määriä odotetaan paikalle nytkin.

Tapahtuman yhteydessä voi myös hakeutua mukaan pin-up -kisaan. Pin-Up Finland on Suomen ensimmäinen ja tunnetuin pin-up-alan mallikilpailu, jota on järjestetty vuodesta 2011 lähtien vuosittain.  Kilpailussa etsitään pin-up elämäntavasta kiinnostuneita erikokoisia ja ikäisiä naisia, jotka kokevat tyylisuunnan omakseen ja jotka haluavat pin-up malleiksi.

Mobiliassa on mahdollisuus tulla Pin-Up Casting-osastolle hakemaan lisätietoja ja mahdollisesti myös ilmoittautumaan kisaan.  Finalisteja 4.–5.10.2014 pidettävään loppukilpailuun valitaan kuvallisten hakemusten tai casting-tilaisuuksien tapaamisten perusteella.

Rautalankahenki tiivistyy

Vintage-tapahtuma vuodelta 2014. Kuva Mobilia

Musiikista vastaa 50-luvun rock´n rolliin painottuen Tampereen omat pojat Kingbones ja suomenkielisen hurlumhei rock´n rollin lähettiläs Vesa Snygg Satelliitti-yhtyeineen.

Järjestäjät eivät pistä pahakseen, jos yleisö pukeutuu rautalankahenkisesti. Tapahtumaan liittyy myös paikallinen Vintage-myyntitapahtuma.

Tivoli Sariola lahjoitti Mobilialle viime talvena 1950-luvun Paratrooperin eli Pilvenpyörän. Laite pyörii päivän aikana Autoglym Galleryn edustalla.

Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy. Lisäksi tarjolla on ruokaa ja juomaa, Rahtarit Liikennepuisto ja Mobilian näyttelyt.