Sappee avaa joulun jälkeen

Sappeen matkailukeskuksen laskettelukauden avajaisia vietetään lauantaina 27. joulukuuta kello 10 alkaen. Avajaispäivänä avoinna on kolme rinnettä: päärinne, siirtymärinne ja alkeisrinne. Tehokkaan lumetusjärjestelmän ansiosta lisää rinteitä kerrotaan saatavan auki nopealla aikataululla, jos lumetus sääolojen puolesta vain on mahdollista.

Ainakin jouluviikon sääennuste lupaa hyvää keinolumen tekemisen kannalta.

Lumetus käynnistettiin jälleen viikonloppuna. Lumetustyötä tehdään nyt koko tykkikalustolla viidessä rinteessä.

Sappeessa laskettelurinteiden keskimääräinen avausajankohta on joulukuun alkupuoli. Rinteet ovat puhtaasti keinolumen varassa, eli luonnonlumen määrällä ei ole juurikaan vaikutusta laskettelukauden pituuteen. Lumetus aloitettiin normaalisti marraskuun puolivälissä, mutta leudon alkutalven vuoksi rinteitä ei ole pystytty lumettamaan suunnitelman mukaisesti.

– Alkukauden haasteelliset sääolot ovat viivästyttäneet laskettelukauden avausta. Joulua edeltävän laskettelukauden merkitys liikevaihtoon on vähäinen, joten mahdollisuudet taloudellisesti hyvään ja lumiseen talvikauteen ovat vielä olemassa, etenkin kun sääennusteen mukaan saamme reilusti rinteitä auki nopealla aikataululla, arvioi matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen

Venäläiset asiakkaat ovat olleet jo muutaman vuoden ajan Sappeen vuodenvaihteen suurin majoittuva asiakasryhmä. Venäjän heikko taloustilanne on kuitenkin vaikuttanut venäläisten asiakkaiden määrään myös Sappeella. Venäläisasiakkaiden määrän arvioidaan jäävän noin puoleen aiemmista vuosista. Kauden avauksen myötä kotimaiset asiakkaat ovat kuitenkin tehneet viime hetken majoitusvarauksia ja näin paikanneet hyvin venäläisten jättämää aukkoa.

Laskettelukautta on määrä jatkaa pitkälle kevääseen eli 19.4. saakka.