Nuori Luja kohtasi isoja vastuksia

SB Lujan F2-joukkueen Kisamaailma-taipaleen tiivis turnaustahti jatkui Valkeakoskella ja Hämeenlinnassa peleillä, joissa vastaan asettui kotimaisten salibandyn suurseuroihin lukeutuvat Classic ja Steelers.

Valkeakoskella tammikuun lopussa vastustajat olivat pelkästään Classicin leiristä. Ensimmäinen peli Classic Valkoista vastaan oli vähämaalinen kamppailu, joka päättyi Classicin voittoon maalein 2–3. Joona Taipale ja Ville Romu onnistuivat Lujalta maalinteossa, mutta pelin hahmo oli jäätävästi maalissa torjunut Kalle Äijälä, joka saikin vastustajan valmentajan ja tuomareiden kehut.

Toinen peli Classic Ykköstä vastaan olikin sitten melkoista maali-ilottelua: pelin loputtua tulostaululta loistivat 10–11-lukemat Classicille. Lujalaiset johtivat parhaimmillaan 7–5, mutta lopulta vastustaja oli tässäkin ottelussa maalin parempi. Ottelun onnistujiin kuuluivat Otso Helminen kolmella maalilla sekä joukkueen kuopus – vuonna 2007 syntynyt – Niko Alen, joka pienestä koosta huolimatta jaksaa vääntää ja taistella varsinkin laidan lähellä kamppailtaessa.

Päivän viimeinen kamppailu, tällä kertaa Classic Punaista vastaan, oli samanlainen trilleri kuin turnauksen aikaisemmat pelit. Tuloksena upean taistelun jälkeen oli molempien mieltä lämmittävä tasapeli 7–7. Lujan maalit merkattiin kolmesti osuneelle Kalle Äijälälle, kahdesti maalanneelle Severi Penttiselle ja kertaalleen osuneille Elias Ilveskoskelle ja Joona Taipaleelle. Lujan leirissä lisäaihetta tyytyväisyyteen antoi huomio siitä, että Classicin pelaajien isät ja äidit olivat katsomossa aivan innoissaan, kun heidän joukkueensa ”kerrankin saivat vastusta”.

 

Helpot vaihdot ja hyvä voitto

Helmikuun alussa Lujan joukkue lähti Jukolan koululle Hämeenlinnaan, mutta jalkeille saatiin vain yhdeksän pelaajaa sairauksien vuoksi. Toisaalta määrä oli valmennusjohdon näkökulmasta hyvä, koska maalivahdin lisäksi kenttäpelaajia on kentällä neljä. Kun käytössä on kaksi täyttä pelaavaa kentällistä, vaihdot on helppo toteuttaa.

Hämeenlinnassa Luja kohtasi vain Steelersin joukkueita. Avausottelu Steelers Mustaa vastaan alkoi huonosti. Alle kolme minuuttia oli pelattu, kun lujalaiset olivat tappiolla jo 0–4 huolimatta Kilpisen Juhon taistelusta maalin suulla. Peli kuitenkin parani shokkialun jälkeen, ja maalejakin alkoi syntyä – tuloksena oli kuitenkin 5–9-tappio. Maalit merkattiin Helmi Järvelle, Otso Helmiselle, Janne Härkälälle, Severi Penttiselle ja Valtteri Heikkoselle.

Turnauksen toinen vastustaja olivat Steelersin G-juniorit, jotka ovat vuoden nuorempia kuin Lujan F2-pelurit. Tuloksena ottelusta hieno 11–1-voitto Lujalle. Ahkerimmin maaliverkkoja pöllytti Otso Helminen, joka onnistui neljästi. Severi Penttinen ampui kaksi maalia, joista toiseen sai syöttöpisteen maalissa torjunut Ville Romu. Loput maalit menivät Juho Kilpiselle, Helmi Järvelle, Valtteri Heikkoselle, Janne Härkälälle ja Joona Taipaleelle.

Joukkueen pelit jatkuivat viime viikonloppuna Forssan Republic Areenalla, jossa vastaan tulivat paikallinen Fosu Black ja LFT valkoinen Lopelta.