LP osoitti venymiskykynsä tärkeimmillä hetkillä

Kesken kauden joukkueeseen liittynyt Chantale Riddle (numero 3) on ollut LP Kangasalan ykköshyökkääjiä joka ottelussa.

LP Kangasala osoitti lähestyviä Mestaruusliigan pudotuspelejä ajatellen lupaavaa lujuutta ja hilasi itsensä väkisin kahteen voittoon viikonloppuna oltuaan molemmissa peleissä jo 0–2-tappiolla. Vieraspelissä Liiga-Plokia vastaan LP oli jo yhden pallon päässä 3–0-tappiosta, mutta 9–3-numeroista kotijoukkueen kantaan nousseet kangasalalaiset selvittivät tiensä neljänteen erään jatkopallojen kautta.

Neljännessä ja viidennessä erässä Plokin ote alkoi herpaantua ja LP puolestaan sai pelinsä kulkemaan aina vain paremmin itseluottamuksen noustessa.

– Sanoin vain siinä toisen erän jälkeen kopissa ihan rauhallisesti, että ei minun varmaan tarvitse huutaa. Teimme kolmanteen erään kolme vaihtoa, ja tällä kertaa ne auttoivat. Aloimme saada peliä kulkemaan ja samalla Plokin hurmosta katkaistua. Pienestä se on kiinni, summaili LP:n valmentaja Tuomas Alatalo pelin jälkeen.

LP Kangasala otti tärkeät kaksi pistettä erin 2–3 (25–13, 25–12, 25–27, 21–25, 12–15).

LP:n hakkuri Chantale Riddle iski 18 pistettä ja jäi tehotilastossa selkeästi plussalle. Keskipelaajat Roosa Laakkonen ja Eveliina Vilponen esiintyivät myös edukseen.

Alku aina hankalaa

Lauantaisen Liiga-Ploki-ottelun jälkeen LP Kangasala oli pelannut tällä kaudella neljä viisieräistä peliä ja voittanut niistä kolme. Sunnuntaina molempiin sarakkeisiin kirjattiin yksi merkintä lisää, kun kangasalalaiset väänsivät Pitkäjärvellä voiton rovaniemeläisestä Woman-Volleysta edellisillan kaavaa mukaillen luvuin 3–2 (17–25, 21–25, 25–12, 25–20, 15–13).

Myös Wo-Vo:a vastaan LP aloitti vaisusti, mihin olivat omiaan vaikuttamaan edellisillan viisieräinen koitos ja peliin lähtö uudella kuusikolla, joka näkyi pieninä hämmennyksinä puolustuspelissä ja sitä kautta pistemenetyksinä. Kuten usein käy, kahden erän jälkeistä seurannut pitkä erätauko muutti ottelun kulkua. LP tuli erään vahvasti ja karkasi Chantale Riddlen syöttövuorolla tavoittamattomiin heti alkuvaiheessa. Kun vielä yleisö intoutui kannustamaan äänekkäästi, kangasalalaiset saivat edellisillan tapaan hurlumhei-hengen päälle ja pystyivät viemään nimiinsä niin neljännen kuin viidennenkin erän.

– Kaksi erää oli paniikki päällä, ja siksi seisottiin kentällä ja pallot tippuivat väliin. Peli oli todella tärkeä, vaikkei sitä ääneen sanottu etukäteen, mutta se varmasti kummitteli mielessä ja aiheutti paniikin, ratkaisupisteen viidennessä erässä iskenyt Nette Tuominen ruoti pelin jälkeen.

– Ovathan nuo pelaajille isoja juttuja ja hienoja hetkiä, että pystytään nousemaan noin kaukaa takaa ohi. Valmentajan näkökulmasta se voitto voisi tulla vähän vähemmilläkin sydämentykytyksillä, Tuomas Alatalo hymähtää.

Voitot päävastustajista turvasivat LP:n asemia pudotuspelejä ajatellen: kangasalalaisjoukkue nosti itsensä hetkellisesti jopa kolmanneksi sarjataulukossa. Tasapisteissä oleva OrPo on kuitenkin pelannut peräti kolme ottelua vähemmän, joten ilman täydellistä romahdusta Oriveden ylpeys päättää runkosarjan LP:n edellä vaikka tuskin enää HPK:ta ja LP Viestiä kykeneekään saavuttamaan.

Kahdeksan parhaan pudotuspeleihin selviytyvät joukkueet alkavat olla selvillä, mutta järjestystä setvitään viimeisiin peleihin asti. Kotietua ja neljättä sijaa mielivällä LP:llä on edessään enää yksi runkosarjan ottelu, kun muilla pelejä on jäljellä kahdesta jopa neljään.