Lujan juniorit voitokkaina Forssassa

Sb Lujan F2-junioreiden neljän peräkkäisen viikonlopun turnausrypäs päättyi voitokkaasti Forssassa Republic areenalla: kotiin tuomisina oli neljä pistettä. F-junioreiden Kisamaailman peleissä ei pidetä sarjataulukkoa, mutta toki aina on hauskempaa palata kotiin pisteiden kera kuin tappion jälkeen.

Avausvastustaja oli LFT Lopelta. Tässä ottelussa talven mittaan tehty työ syöttöharjoittelun parissa alkoi kantaa hedelmää, ja Lujan joukkue käytännössä syötteli vastustajan näyttävästi kumoon useilla hienoilla syöttöketjuilla. Myös puolustuspeli näytti alkavan sujua. Vastustajan pelaajat saatiin otettua varsinkin vapaalyönneissä todella tiukasti kiinni. Valtteri Heikkonen maalissa pääsi pelissä helpolla, ja ainoa maalikin syntyi puolustajan epäonnisen kaatumisen seurauksena.

Pisterohmuina 9–1-voitossa olivat Kalle Äijälä 3+0, Ville Romu 2+1, Otso Helminen 2+0, Janne Härkälä 1+1, Severi Penttinen 0+2 ja Elias Ilveskoski 1+0.

Turnauspäivän päätti ottelu isäntäjoukkuetta Fosua vastaan. Pelistä oli odotettavissa tasainen, ja sellainen kamppailu myös nähtiin – loppujen lopuksi jopa huikea trilleri.

Vastustaja karkasi nimittäin nopeassa tahdissa 5–1-johtoon, jolloin epäusko oli jo tarttua osaan Lujan pelureista. Kovalla tsempillä vaihtoaitiossa ja muutaman pelaajan huikealla taistelulla kentällä Luja aloitti kuitenkin takaa-ajon ja sai nostettua pelin tasalukemiin 6–6 ja 7–7.
Kaksi viimeistä puolentoista minuutin vaihtoa pelattiinkin sitten vastustajan päädyssä. Luja painoi Fosun ahtaalle aggressiivisella karvauksella, jonka ansiosta Helmi Järvi katkaisi keskialueella Fosun purkuyrityksen ja laukoi viuhuvan vedon vasempaan alanurkkaan ajassa 29.59 – sekunti ennen peliajan päättymistä!

Kun Helmiltä kyseltiin, miltä tuntui tehdä ratkaisu liki viimeisellä sekunnilla, nuori pelaaja vastasi rauhalliseen tyyliinsä, että ”ihan kivalta”.
Vaatimattomuus kaunistaa, tuumasi läkähtynyt valmennusjohto ja kehui ottelua kauden parhaaksi peliksi tähän mennessä.

Pisteille pääsivät Fosua vastaan voittomaalin tekijän lisäksi Kalle Äijälä, Joona Taipale, Elias Ilveskoski, Valtteri Heikkonen, Santeri Piiparinen ja Janne Härkälä.

Joukkueen pelit jatkuvat hiihtoloman jälkeen 14.3. harjoitusottelulla Sc Weikkoja vastaan. Kisamaailman pyörteisiin palataan 22.3. Toijalan parketilla.

SB Lujan junioreilla oli aihetta tyytyväisyyteen Forssassa käynnin jälkeen. Kuva: Janne Sokka.