Maakuntasarja päätökseen hyvissä tunnelmissa

Salibandyn maakuntasarja saatiin tämän kauden osalta päätökseen huhtikuun lopussa. Kauden päättäneessä Pitkäjärven turnauksessa 12–13-vuotiaiden pelaajien pälkäneläis- ja kangasalalaisjoukkueet saivat jättää sählykentät hyvillä mielin. Kauden toiseksi viimeisessä sarjaottelussa KU-68 ja SB Luja tasasivat pisteet – jälleen kerran äärimmäisen tasaisen keskinäisen pelin jälkeen – maalein 2–2, ja viimeisessä pelissä Pälkäneen Lukko kaatoi Pirkkalan Pirkat 6–3 Pirkkojen hyvästä loppukiristä huolimatta.

Punapaitainen KU-68 ja SB Luja tarjosivat keskinäisissä tasaisissa peleissään tällä kaudella loppuun asti jännitettävää. Viimeisen turnauksen ottelu ei ollut poikkeus.

Sarjataulukkojen perään ei viimeisen turnauksen jälkeen silti juuri kyselty, vaan pelaajille, valmentajille ja vanhemmille riitti se, että nuorukaiset pääsevät pelaamaan ja hakemaan onnistumisen tunteita kentällä. Maakuntasarja on toiminut ponnahduslautana ”virallisiin” sarjoihin osalle joukkueista tai yksittäisistä pelaajista, mutta useimmille sarja on tuonut jännittäviä pelejä ja turnauksia, joissa testata harjoituksissa opittua. Ne, jotka olivat seuraamassa pelejä vaikkapa Pälkäneellä loppuvuodesta ja Kangasalla kauden päätteeksi, saivatkin huomata niin yksittäisten pelaajien taitojen kuin joukkueiden yhteispelinkin ottaneen harppauksia eteenpäin. Lisäpotkua otteisiin toi joka ottelun jälkeen jaettu tsempparipalkinto, jota ei automaattisesti myönnetty vastustajan maaliverkkojen ahkerimmalle pöllyttäjälle vaan vaikkapa esimerkillisimmälle yrittäjälle tai suurimmalle joukkuepelaajalle.

Muutamaa vuotta nuoremmat olivat saaneet kautensa maakuntasarjassa päätökseen jo aiemmin huhtikuussa.

Molempien sarjojen maakuntasarjapelejä ollaan tällä tietoa jatkamassa myös ensi kaudella. Tällä kaudella mukana oli joukkueita paitsi Pälkäneeltä ja Kangasalta myös muun muassa Vesilahdelta, Valkeakoskelta ja Nokialta.

Pälkäneen Lukko sai kunnian kirjata tililleen maakuntasarjan tämän kauden viimeisen voiton. Sinipaitainen Pirkkala antoi kuitenkin hyvän vastuksen ja laittoi pälkäneläiset ahtaalle ottelun lopussa.