Kangasala-talossa väkeä odotettua enemmän

− Kangasala-talon toiminta on lähtenyt liikkeelle vilkkaasti. Ensimmäisen puolivuotiskauden aikana Kangasala-salissa ja aulatiloissa järjestettiin 45 erilaista tilaisuutta ja tapahtumaa, joiden yhteenlaskettu kävijämäärä oli noin 13 000 henkeä. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kävijöitä oli reilut 6 000, ynnää Kangasala-talo Oy:n tyytyväinen toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Tapahtumien ohessa kevätkausi oli vielä kiivasta rakennusaikaa ja suurin osa esitystekniikasta saatiinkin asennettua toimintakuntoon vasta kevään aikana. Kokoustilojen tekniikka saatiin käyttökuntoon huhti- ja toukokuun vaihteessa.

Taloudellisesti ensimmäinen puoli vuotta on ollut vaikeaa aikaa, koska toimintabudjetista on jouduttu rahoittamaan myös toiminnan alkutaipaleella eteen tulleita hankintatarpeita. Lisäksi henkilökuntamenot ovat olleet ennakoitua suuremmat. Budjetti on kuitenkin pitänyt siinä määrin hyvin, että vaikka kuuden kuukauden tulos on noin 30 000 euroa alijäämäinen, on nollatulos tilikauden lopussa edelleen tähtäimessä.

Kangasala-talo Oy:n kokousmyynti sekä elokuvanäytökset ovat käynnistyneet elokuun aikana.

− Toiminnan alkuvaiheet ovat olleet myös talon mahdollisuuksiin tutustumista. Henkilökunta on pystynyt hyvin sopeutumaan mitä yllättävimpiin tilanteisiin, Kotilainen toteaa.

 

Laura Moisio ja Iiro Rantala

Uutta toimintaa alati hakevassa Kangasala-talossa nähdään vielä syksyn mittaan ainakin kaksi levynjulkistamiskonserttia; lokakuussa asialla on Iiro Rantala ja syyskuussa Laura Moisio.

Laura Moision konsertti on vuorossa jo ensi viikonloppuna – tamperelaisen laulaja-lauluntekijä Laura Moision toinen pitkäsoitto Ikuinen valo julkaistaan perjantaina, ja lauantaina Moisio esiintyy bändeineen Kangasalla. Moision suomenkielinen musiikki ammentaa folk-, blues- ja popmusiikin perinteistä, ja häntä on pidetty yhtenä viime vuosien mielenkiintoisimmista tulokkaista naislaulaja-lauluntekijöiden joukossa.

Lokakuussa Kangasala-salin valloittaa pianovirtuoosi Iiro Rantala, joka tekee uudella levyllään kunniaa John Lennonille. Rantalan ”Working Class Hero, music of John Lennon” -konsertti soi Kangasalla perjantaina 16. lokakuuta My Working Class Hero -levyn Suomen julkistamiskonsertissa. Euroopan julkaisukonsertti pidetään Berlin Philharmonik Kammermusiksaalissa 1. lokakuuta.

Laura Moisio saapuu julkistamaan levynsä Kangasalle. Kuva: Annukka Pakarinen
Laura Moisio saapuu julkistamaan levynsä Kangasalle. Kuva: Annukka Pakarinen