Leidit hakevat onnistumisia ja sarjanousua

SB Lujan Leideille on asetettu kova tavoite kolmosdivisioonaan. Pelillisesti joukkue hakee viime kautta tasapainoisempia esityksiä, tehokkaampaa viimeistelyä ja yhtä iloista peli-ilmettä. Tuloksellisesti tähtäimessä on paikka kahden parhaan joukossa, mikä merkitsisi suoraa nousua ylemmälle sarjatasolle.

– Se on erittäin kova mutta mahdollinen tavoite, arvioi joukkueen kapteeni Miia Härkälä.

Alku on ollut lupaava. Luja kaatoi avausturnauksessa molemmat vastassa olleet joukkueet, joista Hanka oli hyvinkin tuttu kiistakumppani viime vuosilta ja kolmoseen juuri noussut Happeen kakkosjoukkue puolestaan aiemmin kohdattu toistuvasti Lujan nelosdivisioona-aikoina. Viime viikonloppuna Luja jatkoi täyden pistepotin viikonloppuja, kun YPa taipui Lujalle 2-3 ja RoPo selvästi 12-0. Turnaus sujui pitkälti käsikirjoituksen mukaan.

– YPan kanssa on aina ollut tasaisia vääntöjä. RoPo puolestaan… mistään joukkueesta ei saisi ajatella etukäteen, että olisi helpompi vastus, mutta kyllähän jo edellisessä turnauksessa syntyi vähän sellainen vaikutelma, Härkälä sanoo.

Moni peli on alkukaudesta mennyt yllätyksellisesti ristiin, mikä voi antaa joukkueille anteeksi yllättäviä kompurointeja – tai toisaalta tehdä yhdestäkin yllättävästä takaiskusta erittäin merkittävän.

Viime kautta nuorekkaammin

Leidien joukkue on jonkin verran uusiutunut viime kaudesta: muutama pelaaja jäi sivuun väliaikaisesti, ja pari lopetti kokonaan. Lähteneiden tilalle saatiin vauhdikkaita junioreita, joten joukkue on lähtenyt kauteen hieman viime kautta nuoremmalla ilmeellä.

– Olen ihan tyytyväinen. Meillä on tasainen joukkue, jossa on hyvä yhteishenki. Olemme mielestäni joukkueena suunnilleen samalla tasolla kuin viime kauden alussa, mutta pelaajien kehityttyä taas yhden vuoden verran meillä voisi olla nyt paremmat saumat.

Joukkue on yritteliäs, ja Härkälän mukaan onnistumisten tuoma ilo kentällä näkyy ja kuuluu. Jokainen on perillä eri pelipaikkojen taktisista rooleista, joten pelin ei pitäisi seota niissäkään tilanteissa, jolloin kokoonpanoon ei saada kuin kolme puolustajaa ja joku joutuu ”oudolle” tontille.

Leidit pelaavat kotiareenallaan Luopioisissa yhden turnauksen. Kyseessä on samalla koko kauden viimeinen turnaus, eli parhaassa – tai pahimmassa – tapauksessa pitkä kausi huipentuu juuri Luopioisissa nähtäviin ratkaisuihin. Jos kaikki menee Lujan kannalta nappiin, paikka kahden parhaan joukossa saattaa olla silloin jo varmistunut.

– Olisihan se hienompaa, jos pääsisi pelaamaan kotiturnauksessa rennosti ilman ylimääräisiä paineita, Härkälä hymähtää.

Puolustavan puolustajan paikalla viihtyvä kapteeni Miia Härkälä saattoi viime viikonloppuna RoPo:n keskeytyskuntoon 12–0-maalillaan. Kotikentällään Luopioisissa Leidit pelaavat vasta kauden viimeisessä turnauksessa maaliskuussa.
Puolustavan puolustajan paikalla viihtyvä kapteeni Miia Härkälä saattoi viime viikonloppuna RoPo:n keskeytyskuntoon 12–0-maalillaan. Kotikentällään Luopioisissa Leidit pelaavat vasta kauden viimeisessä turnauksessa maaliskuussa.