Vaihtoehtokantrin merkkimies Kangasalla

The Jayhawksin perustajajäsen Mark Olsen soittaa Kangasala-talossa torstaina 3.3. kello 19.
The Jayhawksin perustajajäsen Mark Olsen soittaa Kangasala-talossa torstaina 3.3. kello 19.

Vaihtoehtokantrin merkkimies Mark Olsonin kiertue rantautuu maaliskuun alussa Norjasta Suomeen. Samoilla tienoilla syntyi pari vuotta sitten miehen tuorein sooloalbumi Good-bye Lizelle.

Olson esiintyy Suomessa kahdesti, keskiviikkona 2.3. Turussa ja torstaina 3.3. kello 19 Kangasala-talossa. Mukana kiertueella on norjalainen laulaja ja multi-instrumentalisti Ingunn Ringvold.

Mark Olson on The Jayhawksin perustajajäsen ja toinen alkuperäislaulaja. Minneapolisissa, Minnesotassa vuonna 1985 perustetun kantrirockbändin klassikkoalbumeita ovat muun muassa Hollywood Townhall (1991) ja Tomorrow the Green Grass (1995).

Olson jätti Jayhawksin vuonna 1995 ja muutti Kalifornian Joshua Treehen, Mojaven erämaan läheisyyteen. Hän julkaisi levyjä Original Harmony Ridge Creek Dippers -yhtyeensä kanssa, kunnes heittäytyi soolouralle. Sielukas ja terapeuttinen soolodebyytti The Salvation Blues (2007) sekä sitä seurannut Many Colored Kite (2010) saivat alkunsa vanhalla mantereella reilatessa.

Viidentoista vuoden jälkeen Olson palasi Jayhawksiin kirjoittamaan albumin Mockingbird Time (2011). Levyn julkaisua seurasi kahden vuoden kiertäminen Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Siitä alkoi yhteinen taival levyllä vierailleen Ingunn Ringvoldin kanssa.

Good-bye Lizelle syntyi pariskunnan reissulla Etelä-Afrikassa, Armeniassa, Tshekeissä, Norjassa ja Suomessa. Levyn yksitoista kappaletta ovat muotovalioita sävellyksiä. Syvälliset ja ajattomat tarinat kruunaa Ingunn Ringvoldin vaikuttava duetto- ja harmonialaulu. Kyseessä on upea levy eräältä viime vuosikymmenien merkittävimmältä lauluntekijältä.

 Mark Olsen kiertää norjalaisen laulaja ja multi-instrumentalisti Ingunn Ringvoldin kanssa.

Mark Olsen kiertää norjalaisen laulaja ja multi-instrumentalisti Ingunn Ringvoldin kanssa.