Musiikkisatu Eläinten karnevaali Kangasalla

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri esittää Kangasalla musiikkisatu Eläinten karnevaalin.
Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri esittää Kangasalla musiikkisatu Eläinten karnevaalin.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri konsertoi Kangasala-talolla sunnuntaina 17.4. kello 15 ja 17. Lastenkonsertissa esitetään Camille Saint-Saënsin säveltämä musiikkisatu Eläinten karnevaali ja Heikki Salon kirjoittama tarina. Tarinan kertojana toimii Pikku Kakkosestakin tuttu näyttelijä Eila Roine. Orkesteria johtaa Kimmo Tullila.

Eläinten karnevaali (Le carnaval des animaux) on ranskalaisen Camille Saint-Saënsin (1835–1921) säveltämä 14-osainen sarja pienelle orkesterille. Teos on eläinaiheista ohjelmamusiikkia, jossa jokainen osa finaalia lukuun ottamatta kuvaa tiettyä eläintä. Leikkisässä sävellyksessä vaihtelevat pääosissa eri soittimet, joilla tuodaan esille eri eläimiä. Saint-Saëns epäili humoristisen teoksen vahingoittavan mainettaan vakavan musiikin säveltäjänä, joten hän kielsi esittämästä teosta kantaesityksen jälkeen. Saint-Saënsin kuoltua teoksesta tulikin hänen suosituimpiaan.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri eli TASO on kunnianhimoinen harrastajasinfoniaorkesteri, jonka tavoitteena on tarjota opiskelijoille sekä muille musiikinharrastajille mahdollisuus soittaa korkeatasoista orkesterimusiikkia. Orkesteri järjestää vuosittain vähintään kaksi sinfoniaorkesterikonserttia, joiden lisäksi toimintaan kuuluvat viihde- ja joulukonsertit, tilausesiintymiset ja juhlatanssiaiset.

Kapellimestari ja TASO:n taiteellinen johtaja Kimmo Tullila oli perustamassa orkesteria vuonna 2003 ja hänen johdollaan orkesteri on noussut merkittäväksi vaikuttajaksi Tampereen kulttuurielämässä.