Sinivilkut välkkyvät Mobilian rannassa

Koko perheelle tarkoitettu Sinivilkku-päivä ja Autoliiton Auton päivä tuovat monenlaisia autoja lasten ja isompienkin ihailtavaksi. Mobilian pihamaalla pääsee ihmettelemään paloautoja ja muita hälytysajoneuvoja sekä vanhoja kuorma-autoja ja tietyökoneita lauantaina kello 12–15.

Paloautot Junnu ja Jannu tuovat Lähi-Tapiolan Sankarikoulutuksen Sinivilkku-päivän ohjelmanumeroksi. Sankarikoulutuksessa yli 12-vuotiaat pääsevät tutustumaan oikeaoppiseen alkusammutukseen. Alkusammutustaidoista on hyötyä jokaiselle, joten aikuistenkin kannattaa tarttua tilaisuuteen ja verestää taitojaan.

Pienemmille lapsille on tarjolla ilmainen liikennepuisto koko tapahtuman ajan sekä leluhälytysautojen katsastuspiste – leluautojen katsastuspiste osoittautui huikean suosituksi viimevuotisen tapahtuman yhteydessä, ja nyt oman pikkuautonsa saa jälleen tuoda katsastuspisteelle vuositarkistukseen. Kangasalan Kameraseuran edustajat ovat valmiudessa valokuvauspisteellä, jossa halukkaat saavat laittaa palomiehen haalarit päälleen ja kuvauttaa itsensä paloauton luona.

Sinivilkku-päivä huipentuu hälytysajoneuvojen ääninäytteisiin ja yleisön mielestä parhaan sinivilkun valintaan.