Lentopallofanit valmistelevat lippistilauksia ja torivarauksia

LP Kangasala on avannut naisten liigakauden siihen malliin, että innokkaimmat fanit tekevät jo kevääksi lippistilauksia ja torivarauksia. Joukkue on voittanut kolme ensimmäistä ottelua, ja ainoastaan Rovaniemi on onnistunut viemään LP:ltä erän.

Viime viikolla Kangasala teki ryöstöretken Saloon ja sunnuntain paikallispelissä Orivesi kaatui Pitkäjärvellä. Molemmat mitalisuosikit hoituivat puhtaasti 3–0.

Ainoana tappiottomana joukkueena naisten liigassa jatkava LP Kangasala emännöi Pitkäjärvellä perjantai-iltana kello 18.30 alkaen kotiottelua, jossa vastaan asettuu LiigaPloki. Kyseessä on kärkikamppailu, sillä Pihtipudas on hävinnyt alkukaudella ainoastaan mestaruutta puolustavalle Hämeenlinnalle.

27 turhaa reissua Saloon

LP Kangasala antoi varoituksen vireestään jo liigakauden alla, kun se kaatoi Hämeenlinnan Pälkäneen Kostia-areenan avausviikon treenipelissä. Voitto ei ollut sattumaa, sillä keskiviikkona joukkue yllätti lentopalloväen hakemalla pisteet Salosta.

Kotikentällään pelaava LP Viesti on ollut Kangasalle aiemmin mahdoton vastustaja liigassa. Ennen keskiviikon voittoa Kangasala teki 27 turhaa Salon reissua. Usein lopputuloksena on ollut rökäletappio.

LP Kangasala sai Salosta mukaansa sarjapisteiden lisäksi ison annoksen itseluottamusta: liigassa ei ole enää mahdottomia vastustajia tai vieraskenttiä.

– Totta kai pitää olla tyytyväinen, kun Salohallista lähtee 3–0 voiton kanssa. Olimme torjunnassa koko ajan oikeassa paikassa. Vastaanottoa saimme ehjemmäksi, kun Jutta Riikonen tuli kentälle. Hän toi myös syöttöön tehoja, LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen kehui.

Mita Uiato pyörittää peliä

Sunnuntaina LP Kangasala kukisti toisen mitalisuosikin, kun Orivesi nöyrtyi Pitkäjärvellä sitkeän taistelun jälkeen. Tasaisen ottelun kaikki kolme erää päättyivät 25–23.

Pirkanmaan derbyssä kotijoukkueen tähtenä loisti amerikkalaispassari Mita Uiato. Verkolle löytyi ratkaisijoita, vaikka Trinidad–Tobagon maajoukkuepelaaja Taija Thomas palautteli vielä MM-kisareissun rasituksista.

Kahdessa ensimmäisessä erässä ratkaisupallon Oriveden kenttään iski Jutta Riikonen, jonka syöttöjen kanssa OrPon vastaanotto oli hankaluuksissa läpi ottelun.

Kolmatta erää vieraat johtivat jo 12-6, kunnes kotijoukkue vähensi virhetehtailuaan kentälle vaihdetun Vilma Ruuskan johdolla. Kayla Hanelinen pitkän syöttöputken päätteeksi tilanne oli jo tasan. Myös lopun ratkaisupalloissa kovalla itseluottamuksella pelaava Kangasala oli terävämpi. Kotijoukkueen tehokkain oli laitahyökkääjä Nette Peit.

Naisten lentopalloliiga

Viesti – LP Kangasala  0–3 (24–26, 26–28, 17–25)

LP Kangasala – OrPo 3–0 (25–23, 25–23 25–23)

Passari Mita Uiato (vasemmalla) palkittiin LP Kangasalan parhaana pelaajana Salo- ja Orivesi-otteluissa. Kayla Hanelinen (oikealla) syöttöputki käänsi OrPo-pelin kolmannen erän kotijoukkueen eduksi.