Suuntana Sahalahden markkinat

Sahalahden markkinat järjestetään yrittäjätalon ympäristössä lauantaina 30.6. kello 9 alkaen.

Topi Ranta Sahalahden markkinoilla 2011.

Myyntipaikkojen pystytys alkaa varhain aamulla. K-Market Sahramin parkkipaikka on käytössä, mutta yrittäjätalon ympärillä ei ole asiakaspysäköintimahdollisuutta perjantai-illan jälkeen.

Myös linja-autot liikennöivät markkinoiden ajan Sahalahdentietä poikkeamatta liikekeskuksen pihaan.

Possuarpajaiset ovat leijonaperinnettä

Söpö, vaaleanpunainen possu on perinteisesti ollut yksi Sahalahden markkinoiden vetonauloista, jonka ympärillä ihailijoita riittää. Sahalahden Lions-klubi järjestää possuarpajaiset tänäkin vuonna.

Elävää eläintä ei saa asettaa arpajaispalkinnoksi. Arpajaisten ideana onkin, että voittaja voi valita, ottaako palkintonsa rahana heti vai possunlihana myöhemmin. Arvonta tapahtuu kello 13.30 esiintymislavalla.

Possuarpajaisten tuotto käytetään oman paikkakunnan hyväntekeväisyyskohteisiin. Leijonat tukevat erityisesti nuorison ja ikä-ihmisten parissa tehtävää työtä.

Markkina-arpajaiset

Sahalahti-Seura järjestää markkina-arpajaiset. Arpoja myydään Sahalahti-Seuran osastolla esiintymislavan tuntumassa. Luvassa on paljon hyviä pikavoittoja ja arpojen ostajat voivat osallistua myös päävoiton arvontaan, jos täyttävät arpalippuun yhteystietonsa ja palauttavat sen.

Päävoiton, upean Acer Aspire One 722 -minikannettavan tietokoneen, arvonta tapahtuu kello 13.30 ohjelmalavalla.

Yhdistysmarkkinat

Sahalahtelaiset yhdistykset ovat tulossa ilahduttavan suurella joukolla markkinoille. Leijonien lisäksi mukaan ovat tässä vaiheessa ilmoittautuneet Lahdenkulman kylätoimikunta, Sahalahden Silmu, Sahalahden Sinisudet, Sahalahden vapaaehtoistyö ja Vilpeilän Valpas. Seurakunnan lähetystyö pitää avoinna Rekolan kirpputoria.

Markkinoilla on siis mahdollisuus tutustua yhdistysten toimintaan ja tukea niitä. Myynnissä on esimerkiksi vihtoja, makkaraa, lättyjä, arpoja ja leivonnaisia.

Terveysmarkkinat

Terveystori

Ovatko hartiat jumissa, pakottaako päätä tai onko olo muuten vaan tukkoinen? Sahalahden markkinoilta voi löytyä pika-apua tällaisiinkin vaivoihin.

Sahalahden yrittäjätalon länsipäädyssä toimii terveysalan ammattilaisten ryhmä, joka jalkautuu markkinoille esittelemään palvelujaan ja myymään terveysalan tuotteita. Yrittäjätalon tiloissa toimivat hieroja Birgitta Laakso, fysioterapeutti Jarkko Savenius sekä hieroja Hanna Aakkula.

Myös Sahalahden apteekki on avoinna markkinalauantaina poikkeuksellisesti klo 9.30–14. Uusi apteekkarimme Heli Suppula toivottaa markkinavieraat tervetulleiksi täydentämään lääkekaappeja kesän varalle.

Katukeittiö kirjastolla

Sahalahden kirjanystävät ovat harrastaneet pop up -ravintolatoimintaa, jo ennen kuin koko käsitettä oli keksittykään. Monena vuonna markkinavieraat ovat poikenneet Sahalahden kirjastolle lounaalle tai välipalalle. Soppaa on luvassa tänäkin vuonna kello kymmenestä lähtien.

Kirjastokin siis palvelee lauantaina markkinoiden ajan: lainaaminen onnistuu ja poistokirjoja on myynnissä. Sahalahden kirjasto jää kesätauolle 9.7. ja 5.8. väliseksi ajaksi, joten lomalukemiset kannattaa varata ennen sitä.