René laulaa ja todistaa Katukappelissa

René esiintyy Pälkäneen Katukappelissa torstaina 22.11. kello 19.

– Kun olin 19-vuotias, sairastuin vakavasti. Parhaat lääkärit Suomessa yrittivät kaikkensa ja kävin läpi monta leikkausta. Lopulta lääkärien oli annettava periksi ja todettava, etteivät he voineet enää auttaa. Parantumaton sairaus eteni ja oli vain ajan kysymys, milloin menehtyisin. Minut lähetettiin sairaalasta kotiin, koska lääketieteellisesti ei ollut enää mitään tehtävissä, René Laulajainen muistelee.

Joensuussa syntynyt nuorukainen luuli kulkevansa kotikaupunkinsa katuja viimeisiä kertoja, kun vastaan tuli uskovia nuoria. He pyysivät mukaansa hengelliseen kokoukseen.

– Kuuntelin, kun nuoret lauloivat ja todistivat siitä, mitä Jeesus oli heidän elämässään tehnyt. Tilaisuuden lopussa sanoin, että haluan Jeesuksen tulevan myös minun elämääni. He rukoilivat puolestani ja koin, että Jeesus antoi syntini anteeksi ja sisimpääni laskeutui Jumalan rauha.

Jonkun aikaa uskoontulonsa jälkeen Laulajainen päätyi tilaisuuteen, jossa Samuel Doctorian -niminen mies rukoili sairaitten puolesta.

René

– Menin hänen luokseen tilaisuuden lopussa ja sanoin, että olen vakavasti sairas eivätkä lääkärit voi enää minua auttaa. Hän laski kätensä päälleni ja rukoili lyhyen rukouksen: ‘Jeesus sinä voit’. Siinä hetkessä meni niin kuin sähkövirta sairaan olemukseni lävitse ja samalla tapahtui lääketieteellinen ihme: minä parannuin!

Parantumisesta on nyt kulunut 35 vuotta. Nykyisin Ruotsissa asustava mies on käyttänyt siitä viimeiset 26 vuotta kiertämällä evankelistana eri kirkkokuntien tilaisuuksissa, ravintoloissa ja toreilla.

Taiteilijanimeä René käyttävä Laulajainen laulaa ja todistaa siitä, mitä Jeesus on hänen elämässään tehnyt. Työn mottona ovat olleet Jeesuksen sanat: ”…kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman ja te tulette olemaan minun todistajani…”

René on julkaissut 13 suomenkielistä ja kaksi englanninkielistä äänitettä. Niitä on myyty kaiken kaikkiaan yli 200 000 kappaletta. Viisi vuotta sitten René pokkasi kolmannen kultalevyn ensimmäisenä suomalaisena gospellaulajana.

Torstaina 22.11. René esiintyy Pälkäneellä. Musiikkijuhla Rene alkaa helluntaiseurakunnan Katukappelissa kello 19.