shl.fi on Vuoden paikallinen verkkopalvelu

Sydän-Hämeen Lehti ja shl.fi -sivusto palkittiin torstaina paikallislehtipäivillä Siilinjärvellä.

shl.fi -sivusto valittiin Paikallislehtikilpailussa Vuoden paikalliseksi verkkopalveluksi. Lehden paperiversio sijoittui sarjassaan kolmanneksi.

Sanomalehtien liiton järjestämässä Paikallislehtikilpailussa arvioidaan, miten lehti kertoo paikallisista asioista ja ilmiöistä. Pisteytyksessä kiinnitetään huomiota kieleen ja visuaalisuuteen. Lisäksi arvioidaan lehden vuorovaikutusta lukijoiden kanssa ja paperilehden yhteyttä verkkoon.

Helmikuusta alkaen kerran viikossa ilmestynyt Sydän-Hämeen Lehti kilpaili ensimmäistä kertaa yksipäiväisten paikallislehtien sarjassa. Sarjan voitto meni Kalajokiseudulle ja kakkoseksi sijoittui Laukaa-Konnevesi. Kolmanneksi sijoittunut Sydän-Hämeen Lehti saa tuomaristolta kiitosta runsaasta sisällöstä ja sivukylien huomioimisesta.

Vuoden paikalliseksi verkkopalveluksi valittua www.shl.fi -sivustoa kehutaan nopeasti päivittyvistä paikallisista uutisista ja selkeästä visuaalisesta ilmeestä. Raati arvostaa myös sivuston videoita ja blogeja.

Vuoden 2013 parhaat paikallislehdet valitsi Tampereen yliopiston Median, viestinnän ja teatterin yksiköstä (CMT) koottu journalistiikan ja visuaalisen journalismin opiskelijoiden ryhmä. Kilpailuun osallistui 81 paikallislehteä. Yksipäiväisten sarjassa osanottajia oli 31.

 

Palkinto lehtiremontista

– Paikallislehtikilpailun tuplapalkinto on hieno päätös lehtiremontille, päätoimittaja Tommi Liljedahl sanoo.

Sydän-Hämeen Lehden rakenne ja ulkoasu uudistettiin reilu vuosi sitten ja käyttöön otettiin uusi shl.fi -sivusto. Talvella paikallista sisältöä alettiin tuottaa myös mobiiliin ja shl.fi -sivustolla aukesi Netti-tv.

Sydän-Hämeen Lehti ilmestyi tammikuuhun saakka maanantaisin ja torstaisin. Helmikuusta alkaen paikkakunnan kuulumiset on koottu keskiviikkoisin ilmestyvään entistä tuhdimpaan lehteen.

Lehtiuudistuksen yhteydessä luvattiin, ettei sisältö ainakaan vähene, kun lehdentekijät saavat yhden lisäpäivän juttujen tekemiseen. Lupaus on lunastettu.

– Toisinaan lukijat valittelevat, että lehti on turhankin paksu, eikä kaikkea kiinnostavaa jaksa lukea kerralla. Ei tarvitsekaan, vaan sen pariin saa palata useamman kerran, Liljedahl nauraa.

Paperilehden ja nettisivuston kehittäminen liittyvät saumattomasti yhteen. Puolitoista vuotta sitten käyttöön otetun ”toimitusputken” ansiosta sisältöä tehdään samalla vaivalla paperilehteen, nettiin ja mobiiliin.

Toimitusputki kehitettiin yhdessä Lähimedian kanssa. Sivujen pohjana on maailmanlaajuinen WordPress -julkaisualusta.

Nettisivusto on monipuolistanut paperilehden sisältöä muun muassa lukijoiden kuvilla ja nettikommenteilla. Lehden lukijamäärä on kaksinkertaistunut: nykyisin nettiä luetaan yhtä paljon kuin paperilehteä.

 

Voitosta 15 vuotta

Sydän-Hämeen Lehti on menestynyt aiemminkin Paikallislehtikilpailussa. 15 vuotta sitten lehti voitti kaksipäiväisten lehtien sarjan. Sen jälkeen mukana on oltu satunnaisesti.

– Arviot ovat olleet kerta toisensa jälkeen samansuuntaisia, koska emme tehneet pitkään aikaan isompia muutoksia. Nyt oli hyvä saada asiantuntija-arvio, kun kaikki mahdollinen on laitettu uusiksi, päätoimittaja Tommi Liljedahl sanoo.

Paikallislehtikilpailun kriteerit uudistettiin täksi vuodeksi. Edellisvuosina kisaa on kritisoitu siitä, että arvioissa on keskitytty liikaa visuaaliseen ilmeeseen ja kuviin. Nyt arvioitiin ennen kaikkea sisältöä.

Sydän-Hämeen Lehti juhlistaa Paikallislehtikilpailun menestystä joulunavaustapahtuman yhteydessä. Kakkukahvit juodaan toimituksessa perjantaina 29.11.

Saman viikon alussa paikallisille yrittäjille järjestetään kaksi tilaisuutta, joissa nostetaan malja Vuoden paikalliselle verkkopalvelulle ja esitellään uusia mobiili- ja nettipalveluita.

 

Kommentointi on suljettu.