Tanssikoulu TanssinTahti tuo tanssiopetusta pienille paikkakunnille

Tanssikoulu TanssinTahdin johtaja Liisa Kontturi-Paasikko on sitä mieltä, että tanssiminen kuuluu kaikille riippumatta asuinkunnan koosta. Siksi 12 pienemmällä paikkakunnalla toimiva tanssikoulu on tällä kertaa päättänyt laajentaa toimintaansa Pälkäneelle.

– Tanssikoulujen toiminta keskittyy useimmiten isoihin keskuksiin, joissa riittää kykyä kattamaan toiminnasta aiheutuneet kulut. Näin kaupunkien laitamien ja varsinkin pienempien kaupunkien ja kuntien tarjonta jää helposti vajaaksi tai yksipuoliseksi. Pienelläkin paikkakunnalla olisi kuitenkin tärkeää pyrkiä järjestämään mahdollisuus laadukkaaseen tanssinopetukseen, Kontturi-Paasikko kertoo.

Limingan ShowBabies-ryhmäläisten esitys pohjautui Leijonakuningas elokuvaan. Kuvassa Iina Haataja (vasemmalla) ja Noora Rautiainen. Kuvat on ottanut Heidi Ranta .

Hip hopia ja discotanssia

TanssinTahti tarjoaa tanssikoulutusta alle kouluikäisille sekä kouluikäisille. Neljä kurssia alkaa 20. tammikuuta. Kurssit pidetään keskiviikkoisin ilta-aikaan Palvelukeskus Harjutuulessa. Ryhmiä vetää tamperelainen pitkän show- ja nykytanssitaustan omaava Elvira Karppinen.

– Pyrin kaikessa toiminnassani siihen, että vaikka tunneilla opetellaan laadullisesti tärkeitä asioita ja edetään johdonmukaisesti tanssillisissa tavoitteissa, mukana säilyy tanssin ilo ja

tekemisen riemu, sanoo Karppinen, joka opettaa tanssikoulun ryhmiä myös Juupajoella ja Sastamalassa.

Pienimmät tanssijat opettelevat tanssin aakkosia yhdessä opettajan kanssa – tunneilla tutustutaan yksin, pareittain ja ryhmässä omaan kehoon ja sen mahdollisuuksiin, rytmiikkaan, tanssin laadullisiin elementteihin. Näihin asioihin tutustutaan monipuolisesti eri tanssilajeja kokeilemalla.

Kouluikäisten ryhmissä keskitytään jo selkeämmin tiettyyn lajiin -ryhmän toiveiden

mukaan opetusta voidaan painottaa vaikkapa hip hopiin, discotanssiin tai lyrical jazziin.  Erilaiset street- lajit kiehtovat erityisesti poikia.

 

Kilpatanssia ja koulutusta

Kontturi-Paasikon mukaan TanssinTahdin päämääränä on opettaa ryhmäläisiä kahdesta kolmeen vuoteen, minkä jälkeen oppilaan on edistyessään helppo lähteä jatkamaan tanssiharrastusta vaikkapa naapurikaupungin isompaan tanssikouluun.

Kontturi-Paasikolla itsellään on kilpatanssitausta.  1990-lähtien hän kouluttanut tanssinopettajia.

 

Tietoa tanssikoulun toiminnasta ja Pälkäneen ryhmistä löytyy osoitteesta www.tanssintahti.com

 

Mikä TanssinTahti?

– perheyrityksenä toimiva tanssinopetus, -koulutus ja -esiintymistoimintaa tarjoava yksityinen tanssikoulu

– tarjoaa monipuolista tanssinopetusta kaikenikäisille ja -tasoisille tanssinharrastajille eri puolilla Suomea ja vähän muuallakin. Koulun tavoitteena on avata uusia toimipisteitä paikkakunnille, joissa tanssikoulutoiminta on vähäistä tai se puuttuu kokonaan.

– työssä noin kymmenkunta tanssinopettajaa