Geokätköilijät laskeutuivat Vehoniemen näkötornista ulkoreunaa pitkin

Tamperelainen Heli Anttila nautiskeli koko alastulon ajan.

Geokätköilijät laskeutuivat lauantaina köyden varassa näkötornista, kun Vehoniemenharjulla järjestettiin Between Heaven and Vehoniemenharju -tapaaminen. Laskeutumisen saloihin opasti koulutettu köysitoiminnanohjaaja.

– Oli hienoa saada järjestää meidän miitti täällä Kangasalan maisemissa. Tapaamisen tarkoitus on yhdistää kaksi harrastusta: geokätköily ja kiipeily. Kätköjä saattaa joskus olla puissa tai kallionkoloissa, jolloin etsijältä pitää löytyä myös kiipeilytaitoja, Pirkanmaa United GC:n puuhamies Turkka Salo kertoo.

Maitomies -geokätköilynimimerkillä harrastajien parissa paremmin tunnettu Salo asui lapsuutensa Suoramalla.

 

500 kätköä etsitty koko perheen voimin

Luvan Vehoniemen näkötornista laskeutumiseen oli myöntänyt Metsähallitus. Vehoniemen Automuseon museoemäntä Leila Suutarinen muisteli, että hänen 30 vuoden työurallaan tornin terassilla on kyllä tanssittu häitä ja pidetty synttäreitä, mutta tornista ei koskaan ole laskeuduttu ulkoreunaa pitkin alas.

Keskipäivän aikoihin geokätköharrastajia saapui Vehoniemeen muun muassa Kotkasta, Hyvinkäältä, Espoosta ja Lahdesta.

Ensimmäisten joukossa näkötornista alas laskeutunut tamperelainen Heli Anttila oli haltioitunut tornista aukeavista maisemista ja laskeutumisen tuomasta tunteesta.

– Nyt on ihan mieletön fiilis. Olen pari kertaa laskeutunut kalliota pitkin alas, mutta silloin ei tarvinnut roikkua, mikä teki tästä vähän hurjempaa. Nautiskelin koko alastulon ajan, Anttila kertoi adrenaliinin virratessa suonissa.

Anttilan perhe aloitti kätköjen etsimisen pari vuotta sitten. Hän kuvailee geokätköilyä helpoksi ja elämyksiä tarjoavaksi harrastukseksi.

– Tämä on kivaa, kun voi lähteä koko perheen kanssa metsään. Joka kerta on etsittävänä erilainen kätkö. Vanhemmille tuo haastetta mystit eli mysteerikätköt, joissa pitää ratkoa jokin pulma, että saa selville kätkön koordinaatit.

Anttila antaa myös kiitosta siitä, että harrastus on helppo aloittaa, koska mitään varusteita ei tarvitse ostaa erikseen.

– Onneksi lähes kaikissa älypuhelimissa on nykyään GPS-paikannin, jonka avulla kätköjä etsitään. Tänne tullessa me etsimme matkan varrelta muutaman jemman ja täällä harjulla myös muutaman, näin saimme tänään 500 kätköä täyteen, Anttila lisää iloisena.

Kätkökonkari Maitomies vinkkaa, että harrastus on hyvä aloittaa sivulta www.geocache.fi.

 

Haastavimpia geokätköjä saattaa olla puissa tai kallionkoloissa, jolloin etsijällä pitää löytyä myös kiipeilytaitoja.