Kuohijoen kesäteatteri kertoo Glory Leppäsen värikkään elämäntarinan

Kuohijoen tämänkesäisessä näytelmässä vilisee historian merkkihenkilöitä. Kylä-Mukkulan Kulttuurikeskuksen lavalla nähdään muun muassa Akseli Gallen-Kallela, Albert Edefelt ja Aino Ackté. He kaikki liittyvät vahvasti Glory Leppäseen, jonka värikkäästä elämästä 3.7. ensi-iltansa saava Glory -näytelmä kertoo.

Vuonna 1901 Pariisissa syntynyt Glory oli suomalaisen oopperan uranuurtajan Aino Acktén tytär. Hänestä tuli äitinsä tapaan taiteilija. Glory kävi Suomen Näyttämöopiston ja työskenteli Suomen Kansallisteatterissa vuosina 1922 – 1936. Leppänen hän opiskeli ohjaamista Wienissä ja toimi Viipurissa Kaupunginteatterin johtajana ennen talvisotaa.

Vuonna 1943 Leppänen siirtyi Tampereen Teatterin johtajaksi. Hän ohjasi Tampereella 54 näytelmää kuudessa vuodessa. Sen jälkeen hän työskenteli kahdeksan vuotta Helsingin Kansanteatterin, nykyisen Helsingin Kaupunginteatterin johtajana. Glory Leppänen kuoli vuonna 1979.

Vuonna 1935 Kuohijoen Kauniston huvilan ostanut Glory Leppänen on yksi kylän kuuluisimpia kesäasukkaita.

Kylä-Mukkulan Kulttuurikeskuksen katsomossa ei tarvitse hätistellä hyttysiä eikä pelätä sadetta, sillä näyttämö on klubin yläkerrassa, katon alla. Lavalla nähdään Kuohijoen ja lähiympäristön väkeä, kulisseista löytyy teatteriammattilaisia. Myös valot ja muu esitystekniikka on Kylä-Mukkulassa viimeisintä huutoa.

Ensi-iltaviikolla Glory nähdään Kuohijoella kolmesti, tiistaina 3.7, torstaina 5.7. ja perjantaina 6.7. kello 19. Näytelmä esitetään myös Kylä-Mukkulan taiteiden yössä 11.8.