Missä kasvaa kylän suurin puu?

Kuhmalahden ja Sahalahden kotiseutuyhdistykset keräävät tietoja ja käyvät samalla leikkimielistä kisaa kyläkuntien suurimmista puista. Haasteen pisti liikkeelle Sahalahti-Seura, joka ilmoitti kilpailuun 273 cm:ä paksun kuusen.

Kisaan voi ilmoittaa tietoja kaikista puumaiseksi kasvavista lajeista omalta maalta tai maanomistajan luvalla. Koska puiden korkeutta on maallikon vaikea mitata, ilmoitetaan puulaji ja puun paksuus mitattuna 130 cm:n korkeudelta.

Vertailun vuoksi voi lähettää tietoja naapurikunnastakin: Luopioisista löytyy kuulemma kuusi, jolla on paksuutta peräti 346 cm.

Tietoja voi ilmoittaa elokuun loppuun asti sähköpostilla: sahalahti.seura@gmail.com ja Pohjan tai Sahalahden kirjastoihin. Ilmoitukseen tarvitaan tiedot kasvupaikasta ja ilmoittajan yhteystiedot. Puista voi lähettää myös valokuvia. Kasvupaikkatietoja ei julkaista.