Missä kasvaa kylän suurin puu?

Kuhmalahden ja Sahalahden kotiseutuyhdistykset keräävät tietoja ja käyvät samalla leikkimielistä kisaa kyläkuntien suurimmista puista. Haasteen pisti liikkeelle Sahalahti-Seura, joka ilmoitti kilpailuun 273 cm:ä paksun kuusen.

Kisaan voi ilmoittaa tietoja kaikista puumaiseksi kasvavista lajeista omalta maalta tai maanomistajan luvalla. Koska puiden korkeutta on maallikon vaikea mitata, ilmoitetaan puulaji ja puun paksuus mitattuna 130 cm:n korkeudelta.

Vertailun vuoksi voi lähettää tietoja naapurikunnastakin: Luopioisista löytyy kuulemma kuusi, jolla on paksuutta peräti 346 cm.

Tietoja voi ilmoittaa elokuun loppuun asti sähköpostilla: sahalahti.seura@gmail.com ja Pohjan tai Sahalahden kirjastoihin. Ilmoitukseen tarvitaan tiedot kasvupaikasta ja ilmoittajan yhteystiedot. Puista voi lähettää myös valokuvia. Kasvupaikkatietoja ei julkaista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?