Tyrni on kotimainen superruoka

Tyrni kasvaa luonnonvaraisena lähinnä kivisillä merenrannoilla. Tyrnistä on kuitenkin jalostettu viljelyyn soveltuvia lajikkeita, joita monet ovat istuttaneet kotipuutarhoihinkin.

Sahalahdella viljellään tyrniä suuremmassa mittakaavassa Yrjölän tilalla. Marjatila Tyrnikka kasvattaa tyrniä ja pensasmustikkaa Sahalahden savipelloilla.

Osa tilan marjoista myydään poiminta-aikana suoraan tilalta, mutta Tyrnikka on jalostanut tyrnituotteita myös kuluttajaystävälliseen muotoon: tarjolla on ympäri vuoden mm. kylmäpuristettua tyrnimehua, tyrnirouhetta ja tyrnihyytelöä.

Tyrnin C-vitamiinipitoisuus on erittäin korkea ja marjat sisältävät roppakaupalla muitakin vitamiineja ja flavonoideja. Kyseessä on siis todellinen superruoka, joka kaiken lisäksi on lähiruokaa.

Tyrnikan tuotteisiin ja niiden käyttömahdollisuuksiin pääsee tutustumaan Sahalahden markkinoilla.

Tyrnipensaita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?