Muotinäytös avaa Luikalan kesätorin

Anne Helistö juontaa lauantain muotinäytöksen, jossa Pohjois-Pälkäneen naiset esittelevät ajatonta kesämuotia.

Idyllisten lomasaarien kesätorit avaavat lauantaina, kun sekä Saarikylissä että Luikalassa vietetään kesätorien avajaisia. Saarikylissä tori palvelee heinäkuussa lauantaisin kello 12–14 ja keskiviikkoisin kello 18–19. Lauantaitori jatkuu myös elokuussa.

Luikalassa tori palvelee heinäkuun loppuun saakka lauantaisin kello 13–15. Torikesä päättyy lauantaina 28.7. tansseihin ja työväentalon satavuotisjuhlakahveihin. Myös Luikalan kesätorin avajaispäivään on järjestetty erityisohjelmaa: työväentalolla alkaa kello 12 Anne Helistön juontama muotinäytös.

– Esittelen on ajatonta kesämuotia. Muotinäytöksestä saa ideoita, kun miettii, mitä laittaa ylleen vaikka kesäteatteriin tai kaupoille, malli- ja tyylikouluyrittäjä sanoo.

Mannekiineiksi ovat lupautuneet Luikala – Pohjalahti – Salmentaan kyläyhdistyksen jumpan naiset. Eri-ikäiset ja -kokoiset naiset eivät esittele pintamuotitrendejä, vaan kestomuotia.

– Kaikki asusteet ovat laadukkaita ja pääosa kotimaisia. Virkeyttä ja pirteyttä tuodaan väreillä, ja kokonaisuuden voi kruunata esimerkiksi päähineellä tai korulla, Helistö sanoo.

Muotiguru on ollut mukana Kesätorilla ja talkoissa siitä alkaen kun muutti Luikalaan 17 vuotta sitten.

– Kesätori tuo piristystä ja sutinaa Luikalan kesään ja vaihtelua meille kyläläisille.

Työväentalon kahvila tuoreine munkkeineen palvelee myös avajaislauantain jälkeen kesätoripäivinä kello 12 alkaen. Paikalla on myös Luikalan erikoisuus ja mökkiläisten suosikki: kesäkirjasto ja antikvariaatti.

Kesätorin avajaisten yhteydessä Timo Nieminen esittelee päreiden kiskontaa ja korien valmistusta.