Yhteispelto ottaa vielä uusia jäseniä

Maaliskuussa 2012 rekisteröity Meirän Pelto Osuuskunta toimittaa pian Tampereella luonnonmukaisin ja biodynaamisin menetelmin kasvatettuja kasviksia.

Hennoista taimista kypsyy aikanaan tomaatteja kiitokseksi Köpän tilan isännälle. Rebecca Koskenniemi ja Jonna Kumpulainen arvostavat Meirän Pelto Osuuskunnan saamaa lämmintä vastaanottoa.

Ensimmäisenä kautena satoa on luvassa viljelysuunnitelman mukaisesti heinäkuun lopulta pitkälle syksyyn. Viikottainen jakopaikka tulee olemaan Tampereen keskustassa.

Kangasalan Kesossa sijaitsevan yhteispellon jäseniä on ensimmäisen kahden toimintakuukauden aikana kertynyt 50. Sadan talouden kokoiseksi suunniteltu osuuskunta ottaa vielä jäseniä mukaan toimintaan. Osuuskunnan jäseniksi voivat tulla yhdistykset, yhteisöt, lapsiperheet, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja työssä käyvät.

Meirän Pelto Osuuskunta pyrkii edistämään omaehtoista, reilua ja paikallista ruokakulttuuria. Paikallisen kausiruoan kasvattaminen suoraan osuuskuntalaisille on myös ekologisempaa kuin luomuruoan pakkaaminen, varastointi ja kuljettaminen kaukaa.

Jaetun riskinoton periaatteella sato-osuudet maksetaan etukäteen. Näin saadaan viljelijälle varma tulo riippumatta vaihtelevista kasvukausista. Osuuskuntamuotoisessa yhteisöviljelyssä yksittäiset sijoitukset ja riskit pysyvät pieninä, mikä suojaa elinkeinon harjoittajaa laskusuhdanteidenkin aikana.

Ihmisillä on kasvava tarve saada sekä tietoa että kokemuksellista taitoa ruoantuotannosta ja päivittäisruoan alkuperästä. Osuuskunnan puutarhurien pitämät kaikille avoimet opintopiirit luomuviljelystä ja biodynaamisista menetelmistä ovat keränneet väkeä Tampereella. Kurssitarjottimella ovat mm.villivihanneskurssi, hapatus- ja säilöntäkurssi sekä mehiläistenhoitokurssi. Osuuskunta on järjestänyt jaetulle pellolle myös opintoretkiä sekä istutuspäiviä.

Yhteisöviljelyosuuskuntia ja -projekteja on syntymässä nyt eri puolillla Suomea. Meirän Pelto Osuuskunta on verkostoitumassa lunnonmukaisiin ja yhteisöllisiin kumppanuusmaataloushankkeisiin paikallisesti ja maanlaajuisesti.

Osuuskuntaan ja kurssitarjontaan voi tutustua osoittessa www.meiranpelto.fi.

Maaliskuussa 2012 rekisteröity Meirän Pelto Osuuskunta toimittaa pian Tampereella luonnonmukaisin ja biodynaamisin menetelmin kasvatettuja kasviksia.
Ensimmäisenä kautena satoa on luvassa viljelysuunnitelman mukaisesti heinäkuun lopulta pitkälle syksyyn. Viikottainen jakopaikka tulee olemaan Tampereen keskustassa.
Kangasalan Kesossa sijaitsevan yhteispellon jäseniä on ensimmäisen kahden toimintakuukauden aikana kertynyt 50. Sadan talouden kokoiseksi suunniteltu osuuskunta ottaa vielä jäseniä mukaan toimintaan. Osuuskunnan jäseniksi voivat tulla yhdistykset, yhteisöt, lapsiperheet, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja työssä käyvät.
Meirän Pelto Osuuskunta pyrkii edistämään omaehtoista, reilua ja paikallista ruokakulttuuria. Paikallisen kausiruoan kasvattaminen suoraan osuuskuntalaisille on myös ekologisempaa kuin luomuruoan pakkaaminen, varastointi ja kuljettaminen kaukaa.
Jaetun riskinoton periaatteella sato-osuudet maksetaan etukäteen. Näin saadaan viljelijälle varma tulo riippumatta vaihtelevista kasvukausista. Osuuskuntamuotoisessa yhteisöviljelyssä yksittäiset sijoitukset ja riskit pysyvät pieninä, mikä suojaa elinkeinon harjoittajaa laskusuhdanteidenkin aikana.
Ihmisillä on kasvava tarve saada sekä tietoa että kokemuksellista taitoa ruoantuotannosta ja päivittäisruoan alkuperästä. Osuuskunnan puutarhurien pitämät kaikille avoimet opintopiirit luomuviljelystä ja biodynaamisista menetelmistä ovat keränneet väkeä Tampereella. Kurssitarjottimella ovat mm.villivihanneskurssi, hapatus- ja säilöntäkurssi sekä mehiläistenhoitokurssi. Osuuskunta on järjestänyt jaetulle pellolle myös opintoretkiä sekä istutuspäiviä.
Yhteisöviljelyosuuskuntia ja -projekteja on syntymässä nyt eri puolillla Suomea. Meirän Pelto Osuuskunta on verkostoitumassa lunnonmukaisiin ja yhteisöllisiin kumppanuusmaataloushankkeisiin paikallisesti ja maanlaajuisesti.
Osuuskuntaan ja kurssitarjontaan voi tutustua osoittessa www.meiranpelto.fi.