Poika ja peikot seikkailevat

Kangasalan Pikkuteatteri saa esitettäväkseen aivan uuden näytelmän Pekko ja peikonpyydystäjät. Kokeneen käsikirjoittajan Matti Wanteen ensimmäisen lapsille suunnatun näytelmän ohjaa Laura Parviainen, ensikertalainen hänkin. Parviainen on tullut tutuksi Pikkuteatterin näyttelijäkaartista ja viime kesänä hän toimi apulaisohjaajana Mika Eerolan rinnalla. Tänä vuonna osat ovat vaihtuneet ja päävastuu on 19-vuotiaalla Parviaisella, viime kesän isolla pahalla sudella.

– On hienoa tehdä meidän näköinen kantaesitys, jota kukaan muu ei ole vielä ohjannut. Lisäksi Matti Wanne on muokannut näytelmää Pikkuteatteria varten ja saimme siihen lisää rooleja kaikille 19 näyttelijälle, Laura Parviainen kertoo.

Kangasalan Pikkuteatteri on tullut tunnetuksi laadukkaasta puvustuksesta, minkä näkee jo Pekko ja Peikonpyydystäjien harjoituskuvista.

Näytelmän Pekko on koulupoika, joka saa yhden peikon kautta monta uutta peikkokaveria. Peikkoja kuitenkin vaanii ilkeä Retale, ahne sirkustirehtööti ja juonikas susi. Yhdessä poika ja peikot voittavat pelkonsa ja ryhtyvät vastarintaan ilkimyskolmikkoa vastaan. Fantasiaseikkailu sekä jännittä että hauskuuttaa, ja silti se sopii myös perheen pienimmille.

– Tätä on ollut tosi mukavaa – ja hauska – tehdä. Toivottavasti se välittyy myös katsomoon, Parviainen hehkuttaa.

Pikkuteatterin yleisökenraali perjantaina 29.6.2012 kello 17.
Ensi-ilta 2.7. kello 15. Viittomakielinen tulkkaus 4.7. kello 15.