Ruuttakahvee on myös kauppahuone

Sappeen kesäkahvilassa on myynnissä Liisa Knuutin (vas.) kortteja ja muistikirjoja. Matti ja Mikko Hölli esittelevät Tommi Höllin rakentamaa nappulapeliä Jukka Knuutille, Juha Toijalalle ja Jari ja Sirkka Lindroosille.

Sappeen Ruuttakahveen yhdestoista kesä näytti alkavan onnettomasti, sillä ruuttahuoneen edessä olevan pysäkin olivat sunnuntaiaamuna valloittaneet kaksi hakekonttia. Levennys on kahvilan parkkipaikka ja valtavat kontit tukkivat kahvilalle johtavan tien.

Apuun riensi Seppo Ylinen, joka ajeli ruohoa Sappeen entisen kaupan pihalla. Hän huomasi hakekuorman taas tulevan Takamaalta (tai Laipasta, kuten nykyään sanotaan), hyppäsi mönkijän selkään ja ajoi kertomaan kuljettajalle, että kontit on siirrettävä kahvilan edestä pois. Kuljettajan kanssa tovin pohdiskelimme siirtoa vastapäiselle urheilukentälle tai koulun pihaan, mutta häntä huolestuttivat koulun koivukujan puut, joten hän siirsi kontit muutaman sadan metrin päässä olevalle seuraavalle pysäkille.

Kesäkahvilan pariukset avautuivat apposelleen yhdeltä iltapäivällä, ja samalla käynnistyi Höllin poikien kauppahuone. Mikko, Tommi ja Matti Hölli tienasivat jo viime kesänä laskettelukorttirahoja Ruuttakahveelle pystytetyssä myyntipisteessä, jonka päätuotteina olivat korut. Tämän kesän uutuus ovat perhot ja peli. Myynnissä on myös kuvataiteilija Liisa Knuutin kortteja ja muistikirjoja. Vielä on ostettaviksi odotettavissa käsinkudottuja villasukkia Espoon ja/tai Salmentaan suunnilta.

Ensimmäisen kahvilailtapäivän päätteeksi keskustelunaiheeksi nousi Hagertin suku, kun joku oli käynyt Pälkäneen hautausmaalla ihailemassa Rosan hautamuistomerkkiä. Muisteltiin Rosan ja hänen perheensä perheensä asumista Sappeessa. Epäselväksi jäi vähän, onko Anneli Sari Rosan tytär. Ehkä siihen saadaan lisäselvyyttä seuraavassa kahvilassa ensi sunnuntaina kello 13–16.