Suvijuitsut Puutikkalassa

Luopioislaisnuorten suomirock-bändillä Vindillä on kiireinen keikkaviikonloppu.

Puutikkalan Suvijuitsuissa on riemukasta lastenjuhlaa koko perheen tarpeisiin.

Puutikkalan VPK järjestää  lauantaina sateisen kesän ratoksi lasten ja lastenmielisten riemukkaat SuviJuitsut. Kesän festari-, näyttely- ja tapahtumatarjonta on seudulla runsasta, mutta lapsille suunnatut tapahtumat välillä vähissä. Tämän vuoksi Puutikkalan vakiväki ja kesäasukkaat ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja kehittäneet  lastenjuhlan vanhalle VPK:n talolle.

Tarkoituksena on, että kaikki pukeutuvat jotenkin hassusti ja hauskasti, sillä naamiaisissahan on aina rento tunnelma. Rooliasuksi riittää vaikkapa  isoisän olkihattu, mutta ihan kokonaiset naamiaisasutkin sopivat hyvin. Juhlan kestäessä osallistujat esittelevät pukujaan ja kaikki puvut palkitaan.

Juhlan yksi kantava voima on kylän uusi kesäasukasperhe, jossa vaimo on lastentarhanopettaja ja mies soittaa bändissä. Yhdessä he muodostavat vetävän kaksikon Possu ja Pari, joka leikittää ja hauskuuttaa lapsia ja muuta väkeä.

Tilaisuuden avaa kuitenkin Luopioisten oma tyttö Eveliina Virtanen, joka soittaa kannelta. Tämän jälkeen Possu ja Pari ottaakin tilanteen haltuunsa ja vauhti vain kiihtyy. Asuste-esittelyn ja palkintojen jaon jälkeen seuraa entistä liikunnallisempaa menoa. Anne Jääskeläinen vetää vauhdikkaan zumban, joka sopii sekä lapsille että heidän vanhemmilleen. Zumbasta siirrytään suoraan tanssiin, jota tahdittaa luopioislaisten nuorten suomirock-bändi Vind.

Kun tanssiessa tulee kuuma tai muuten vain haluaa ulkoilla, pihalla on monia tilaisuuksia leikkiä, askarrella ja viihtyä. Katjusha pitää korupajaa, ja lisäksi on kasvomaalausta ja pihapelejä pelataan monessa pisteessä.

SuviJuitsuissa ei ole ikärajaa ja pääsy on vapaa.  Puffetti palvelee periaatteella ”vapaaehtoinen maksu purkkiin”. Lapsille riittää mehua. SuviJuitsut alkavat lauantaina 28.7. kello 14 ja kestävät pari tuntia.