Jari Koskinen saapuu sittenkin Oksalaan

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) saapuu sittenkin Oksalan perinnepäivään Pälkäneelle. Hauholaisministerin kalenterista löytyy kiireistä huolimatta aikaa naapuripitäjän maaseutukulttuurille.

Oksalan perinnepäivä nostaa nyt esille lähiruoan merkitystä. Tapahtuman tämän vuoden teema ”Ruis, maito ja kala – elämisen eväät” seuraa suorastaan tarkasti hallitusohjelman ruokapolitiikkaa. Hallitusohjelmassa ruokapolitiikan kärkenä on nimenomaan lähiruoan aseman vahvistaminen, ja maa- ja metsätalousministeriössä valmistellaan parhaillaan lähiruokaohjelmaa.

Oksalan perinnepäivässä lähiruoka on esillä usealla eri tavalla. Pirkanmaan oma lähiruokamestari Heikki Ahopelto esittelee lähellä tuotettuja herkkuja.  Oksalassa on myös mahdollisuus seurata rukiinleikkuunäytöstä sekä tutustua suomalaiseen alkuperäiskarjaan kyyttöihin.