Rantalentiskausi lyötiin päätökseen

Kesän viimeinen Kangasala beach volley -osaturnaus pelattiin Vesaniemen rannan kentällä kaksipäiväisenä tapahtumana. Lauantaina parisarjassa oli peräti 12 paria, jota enempää kentälle ei aikataulujen takia voi edes ottaa. Pelit aloitettiin lauantaiaamuna kello kahdeksalta ja finaaliottelu pelattiin vasta kahdeksan jälkeen illalla.

Sunnuntaina kolmen hengen joukkueita mukana oli seitsemän, joten pelit voitiin aloittaa vasta yhdeksältä aamulla, mutta sielläkin täyspitkiä eriä pelatessa ottelut jatkuivat melkein kuuteen asti.

Kaiken kaikkiaan pelaajia oli lauantaina 24 ja sunnuntaina 21, ja joukkoon mahtui niin nuoria tyttöjä kuin vanhempia miehiä – myös liigatason naispelaajia. Lauantaina pelattiin joka kelissä, mutta sunnuntaina suosi enimmäkseen vain aurinko.

Parisarjassa oli kolme neljän lohkoa, joista aina kolme parasta pääsi jatkopeleihin, jonka voitto avasi oven puolivälieriin. Kaikissa lohkoissa oli yksi naispari, ja naiset näyttivätkin vahvuutensa pelaamalla itsensä jatkoon. Pelit olivat tiukkoja, ja tasaisia pitkiä palloja nähtiin usein. Hienoja torjuntoja – jopa paritorjuntojakin – tehtiin muutaman kerran. Viime turnauksessa pronssia saaneet Janne Lahti ja Arto Muro halusivat selvästi uusia mitalinsa voittaen pronssiottelussa Luopioisista tulleet Reko Käenniemen ja Riku Saarisen. Finaalissa nähtiin myös tuttuja kasvoja, kun Eetu Rantanen ja Aleksi Mutka käänsivät tiukan kolmieräisen ottelun itselleen Eurasta tulleilta Paavo Korhoselta ja Niko-Petteri Mikolalta.

Sunnuntain kolmen pelaajan joukkuepeleissä pelattiin kahdella lohkolla, ja lohkon voittajat pääsivät suoraan jatkoon. Pronssiottelussa nähtiin jälleen Arto Muro, tällä kertaa seuranaan Timo Laakso ja Matti Laakso, vastassaan Outi Munnukan, Jorma Seppäsen ja Krister Hentilän joukkue. Tiukka ja hyvä kolmieräinen ottelu kääntyi lopulta miesjoukkueelle.

Finaalissa hiukan joukkuetta vaihtaneena nähtiin Ari Raatala, Eetu Rantanen ja Mikael Turkka vastassaan Markku Rantala, Mauri Turkka ja Tomi Järvinen. Ottelu kirjattiin kahdessa erässä Raatalan, Rantasen ja Turkan hyväksi.

Ranking-pisteitä jaettiin joka turnauksessa, ja parisarjassa kaksi eniten sekä kolmen sarjassa kolme eniten pisteitä kerännyttä palkittiin palkintolautasilla. Lauantaina muistolautasen mukaansa saivat Eetu Rantanen ja Paavo Korhonen ja sunnuntaina Ari Raatala, Mikael Turkka ja Tomi Järvinen.

 

Rantalentopallo.

Kangasala Beach Volleyn loppupisteet. 2 vs 2 sarja: 1) Eetu Rantanen ja Aleksi Mutka, 2) Paavo Korhonen ja Niko-Petteri Mikola, 3) Janne Lahti ja Arto Muro, 4) Reko Käenniemi ja Riku Saarinen, 5) Asko Ahola ja Pauli Luhtajärvi

6) Emilia Kuuppo ja Mila Viljanen, 7) Outi Munnukka ja Jarno Schutskoff, 8) Anne Salminen ja Sanna Turkka, 9) Annika Kivioja ja Kaisa Alanko, 10) Atte Saurusvaara ja Pekka Savolainen, 11) Aki Lindholm ja Tommi Hilden, 12) Ilpo Kortelahti ja Janne Tulokas.

3 vs 3 sarja: 1) Ari Raatala, Eetu Rantanen, Mikael Turkka, 2) Markku Rantala, Mauri Turkka, Tomi Järvinen, 3) Arto Muro, Timo Laakso, Matti Laakso, 4) Outi Munnukka, Jorma Seppänen, Krister Hentilä, 5) Anne Salminen, Sanna Turkka, Mika Syrjä, 6) Reko Käenniemi, Riku Saarinen, Ilari Kiviharju, 7) Matti Kannus, Veijo Svenn, Antti Ärrälä.