August Rockissa ”vanhatkin joraavat ihan sikana”

Ilmaiskeikan soittaminen satojen kilometrien päässä kuulostaa järjettömältä touhulta. August Rockin lavalle on kuitenkin vuodesta toiseen tunkua enemmän kuin voidaan ottaa, joten Pälkäneen Kuohijoen kyläfestarissa täytyy olla ”sitä jotakin”.

– Hyvä tarkoitus ja hyvä fiilis, vahvistaa Jaakko Pesola.

Sinkkulohkaisuillaan Radio Suomen soitetuimpien listalle vuoden aikana kirinyt lauluntekijä laskeskeli olleensa vähintään neljä kertaa esiintyjäkaartissa.

– Ensinnäkin hyväntekeväisyys saa tulemaan, koska tällä kerätään rahaa Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenpsykiatrian klinikalle.

Hyvä sekoitus erilaisia ihmisiä on tunnelman perusta.

– Osa on paikallisia, sitten on kesämökkiläisiä ja tänne tulee myös pääkaupunkiseudun muusikoita ja bändejä sekä heidän kaveriporukoitaan. Kaikki sopivat täällä yhteen sulassa sovussa.

Helsingissä asuva tuore isä tuli paikalle kesämökiltään Padasjoelta, joten matkastakaan ei ollut vaivaa.

– Ajoitamme kesämökkiviikomme yleensä siten, että voi sieltä käsin käydä täällä.

 

Hyvä meno kaikenikäisillä

Lauantaina rokattuun August Rockiin Pesola oli varta varten koonnut Juhlaorkesterin, joka sai houkuteltua heti yläkerran yleisön täyttämään tanssilattian. Sama ilmiö toistui myös The Eastwoodin hard rockin, Grazy Maman & The Sidekicksien rock’n’ rollin sekä tietysti oman kylän metalliylpeyden Distainedin aikana.

Ensikertalaisena menoon tutustuneeseen Meri Lähteenoksaan tekikin vaikutuksen se, miten täysillä eri-ikäiset ihmiset nauttivat samasta musiikista.

– Vanhatkin jorasivat ihan sikana. Sellaista näkee tosi harvoin, että kaikenikäiset tanssivat sekaisin ja kaikilla on yhtä hyvä meno päällä, tamperelainen kiitteli.

 

Perhepiirin tapahtum

Aslak and The Eskimos -klubin alakerta tarjoili rauhallisempaa tunnelmaa Aslakin & Eliaksen, Efun ja Lanfonia Sihdin voimin. Pikkulava osoittautui varsinaiseksi tilaihmeeksi, sillä sinne mahtui myös kuusihenkinen Skip Zone kitaroineen, kontrabassoineen, perkussioineen ja kosketinsoittimineen.

– Kyllä sopu sijaa antaa, uskoi laulaja-kitaristi Pyry Suomala.

August Rockissa esikois-EP:nsä julkaissut bändi ajeli toista kertaa Helsinki-Espoo -akselilta Kuohijoelle.

– Tämä on vähän kuin perhepiirin tapahtuma, jossa on hauska soittaa ja näkee paljon kavereita, perusteli Suomala viehätystä.

– Se on myös loistavaa, että täällä voi nähdä tuttujen hyviä bändejä, joita ei kuule välttämättä muualla.

 

”Passion on ikoni”

Helsingissä asuvalle Raija Raja-aholle on selvää, mitä hän tekee aina elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Ehkä kerran olen ollut täältä pois, August Rockin vakiokasvo arvelee.

Kuohijoen kasvatin mieltä lämmittää se, että festarin hyväksi yhteen hiileen puhaltavat kaikki kyläläisistä mökkiläisiin ja nuorista eläkeläisiin. Tapahtumapaikkaan hänellä on myös vahva side.

– Tämä on vaarini kotitalo, joka oli kaksikymmentä vuotta ihan tyhjillään,  joten olen hirveän iloinen siitä, että täällä on nyt elämää ja talosta pidetään huolta.

August Rockin nokkamies Arto Tyrnillä oli syytä tyytyväisyyteen jälleen kerran leppoisasti sujuneen ja väkimäärältään kiitettävän illan jälkeen.

Omaakaan keikkaa ei tarvinnut hävetä. Passionin rumpalia ja ”Susiveljien” laumaa liikutti erityisesti äänimiesten kertoma yleisökommentti.

– Joku oli viimeisen roudauksen aikana miettinyt ääneen, että ”yksi bändi on vielä jäljellä, pitääköhän sitä jäädä vielä katsomaan”. Toisen vastaus oli ollut, että ”joo, Passion on ikoni”.