Aurinko kruunasi Puutikkalan SuviJuitsut

Ainahan Puutikkalan VPK:lla on ollut juhannustanssit, mutta kukaan ei muistanut, että lastenjuhlia olisi aikaisemmin järjestetty. Heinäkuun lopussa juhlitut lasten SuviJuitsut olivat pitkän kehittelyn tulos. Juhlia oli suunniteltu kylätoimikunnan ”naisten kokouksissa” pitkin talvea.

– Isossa osassa olivat Puutikkalaan tulleet kesäasukkaat Jonna ja Ville Hautaluoma, jotka ovat alusta asti olleet aktiivisesti mukana kylän toiminnassa, kertoo kyläkauppa Ahonsyrjän kauppias Pirkko Syrjänen.

 

Teemana naamiaiset

Hautaluomista tuli kesä-puutikkalaisia pari vuotta sitten ja he ihastuivat VPK:n taloon ja ajattelivat, että sinne pitää järjestää tapahtuma. Jonna Hautaluoma keksi tarinan possuista, joiden ympärille tapahtuma rakennettiin. Tarinan lomassa laulettiin ja leikittiin Ville Hautaluoman säestyksellä, ja muuttuipa Ville välillä isoksi pahaksi sudeksikin.

Juhlien teemana olivat naamiaiset ja suurin osa lapsista olikin pukeutunut naamiaisasuun. Kekkereissä nähtiin niin perhonen, pilkkikalastaja, hieno rouva kuin espanjan neitokin. Muutama aikuinenkin oli vetänyt ylleen hauskan asun.

– Villen oman bändin piti alun perin esiintyä juhlassa, mutta päällekkäisyyksien vuoksi tämä ei onnistunut, Pirkko Syrjänen kertoo.

Korvaajaksi saatiin kuitenkin aitoolaisten nuorten Vind-bändi, joka suoritti uransa toisen esiintymisen Suvijuitsuissa.

Päivän aikana kuultiin rockmusiikin lisäksi myös toisenlaista musiikkia: luopioislaisen Eveliina Virtasen kanteleen soittoa ja laulua sekä päästiin hikoilemaan Anne Jääskeläisen vetämän vauhdikkaan zumban mukana. Opaskoira Disneykin esittäytyi ja teki kuuliaisuudellaan vaikutuksen yleisöön.

 

Onnistuttiin kympillä

Pirkko Syrjänen on tyytyväinen juhlien jälkimainingeissa.

– Kyllä me onnistuimme ihan kympillä! hän iloitsee.

– Olimme varautuneet kaikkeen. Sateen sattuessa olisi laitettu teltat pystyyn pihalle, mutta auringon paiste kruunasi tapahtuman.

VPK:n talon pihalla heitettiin renkaita ja kettinkejä sekä lapsille tehtiin kasvomaalauksia. Iloisia kissannaamoja juoksenteli pitkin pihaa.

Yleisö otti tapahtuman hyvin vastaan ja yleisön pyynnöstä tapahtumalle suunnitellaan jatkoa.

– Seuraavassa kevätkokouksessa tiedetään viimeistään ensi kesän tilanne ja syyskokouksessa jo varmaan laitetaan raamit tapahtumalle, Pirkko Syrjänen sanoo.

Tapahtuman jatkon edellytyksenä tietenkin on riittävä vapaaehtoisten joukko.

Maria Ilonen