Kaksves – viksumpi vaihtoehto

Kiitos Rainer Zeitlinille ja Jukka Ollikkalalle kelpo neuvoistaan! Aina silloin kun olosuhteet otolliset ovat, on uusille asuinalueille asennettava talous- ja muun käyttöveden lähivesistöstä noutava kaksvesisysteemi.

Järjestettäköön Pälkäneellä pikimmiten kaikille avoin kaksvesitilaisuus. Mukaan pyydettäköön kaksvettä käyttäviä asukkaita Ylöjärven Veittijärven rantamalta sekä vesilaitoksensa asiantuntija kokemuksista kertomaan. Ja opastamaan miten toteuttaminen voitais Pälkäneellä joiltain osin vieläkin viksummin toimeen panna.

Olipa vesijärjestelmä mikä hyvänsä, yksityis- ja kansantaloudellista suurta säästöä syntyy hyödyntämällä jo kertaalleen käytetty vesi uudelleen. Kotona meillä on pesuhuoneen nurkassa vajaan sadan litran muovitynnyri, mihin kaadamme kaikki pesu- ja suihkuvedet. Niillä sitten vessanpönttöä huljutellaan.

Mikko Kiio, Kangasala