Pyörätie mansikkapellon laitaan

Pälkäne pyrkii rakentamaan ensi kesäksi ensimmäiset pätkät maaseutupuistosta. Se yhdistää Mallasveden rantareitit Syrjänharjun polkuihin. Matkalle mahtuu kiinnostavaa historiaa ja luontokohteita sekä upeita maisemia.

Maaseutupuiston kulkuväyliä ei aiota tehdä laatoista tai asvaltista, eikä rantaan ensimmäisenä asenneta maisemalamppuja. Kulkureitti pysyy pikemminkin polkumaisena.

Reitti on paikallisten ulkoilijoiden kannalta odotettu parannus, sillä nykyisin lenkkitieverkosto on rikkonainen. Eri asuinalueita rakennettaessa on tehty ulkoilutien pätkiä, jotka eivät johda oikein mihinkään.

Rannan lenkkiväylät olisivat jo nykyisin pääosin käytettävissä. Tommolan alueelta pääsee rantapolkuja myöten Pakanrantaan ja virran toiselta puolelta edelleen Syrjänharjuun – kunhan kunta rakentaa Nenäpään alueen reitit valmiiksi. Paikallisen ulkoilijan kannalta odotetuin osuus tulee olemaan Kostianvirran ylittävä silta, joka yhdistää aikanaan Nenäpään alueen ja Pakanrannan.

 

Ulkoilijan kannalta maaseutupuistoakin odotetumpi kohennus olisi pyörätie Niitty-Seppälään.

On pieni ihme, ettei kesäaikaan sattunut onnettomuuksia, kun lasten kanssa pyöräiltiin vilkasliikenteisen maantien laidassa.

Pyörätien pohjat olisivat syntyneet helposti samalla kun vesijohtoja ja viemäreitä vedettiin keväällä peltojen alle. Tarvittava kiviaines olisi saatu melkein vierestä, eikä sitä olisi tarvinnut rahdata matkojen päähän murskattavaksi.

Reilun kilometrin pätkä pyörätietä avaisi ulkoilijoille aivan uudet lenkkitiet, sillä kohta Niitty-Seppälän jälkeen pääsee pikkuteitä pitkin Aitooseen saakka. Kesäaikaan kulkijoita riittäisi, sillä Kesätori ja sen leikkipaikat ovat suosittu retkikohde.

Niitty-Seppälän pyörätie täydentäisi saumattomasti myös maaseutupuiston reittejä, sillä ne liittyvät toisiinsa Lahdentien alikulun ja Kyttäläntien pyörätien kautta.