Kangasalan torilla kerättiin menneen kesän satoa

Kangasalan Mieslaulajat viihdyttämässä markkinaväkeä torstai-illan sadonkorjuutorilla.

Viime torstai-illan sadonkorjuutori herätti Kangasalan torin eloon paikallisen yrittäjyyden voimalla. Tuoreiden vihannesten ja juuresten lisäksi torilla myytiin nahkatuotteita, kukkia ja leivonnaisia.

Ostaa ei tarvinnut, sillä lainaamallakin sai; torin laidalta löytyi Kangasalan kirjaston vinkkinurkkaus, johon oli koottu ruoanlaittoteemaan liittyviä kirjoja ja elokuvia. Viihtyisän toritunnelman takasivat Kangasalan Mieslaulajat ja osa markkinaväestäkin laulamalla kesäisiä ralleja haitarin säestämänä.

Sadonkorjuutorin takaa löytyy ryhmä kekseliäitä naisia.

Kerran kuukaudessa järjestettävä toritapahtuma alkoi ystäväporukan viimekesäisistä eväsretkistä Kangasalan torille. Iltojen pimentyessä ja sään kylmentyessä ei kokoontumisia kuitenkaan maltettu lopettaa. Helmikuun tuulessa ja tuiskeessa syntyi idea ohjelmapitoisesta ilta-torista.

Naiset toivoivat hiljaiseloa viettävälle torille enemmän toimintaa.

– Tarkoituksenamme on saada synnytettyä elämää torille iltaisin. Haluamme elävän torin kuolleen sijaan, Eija Kahilainen painottaa.

– Tapahtumaa alettiin hiljalleen rakentaa lauantai-illalle kerran kuukaudessa vaihtuvien teemojen ympärille, tori-illan takana oleviin aktiiveihin lukeutuva Kahilainen kertoo.

Mukaan kutsuttiin paikallisia yrittäjiä. Kangasalan Sanomat ja Kangasalan kirjasto lähtivät mukaan tukemaan tapahtumaa.

Toukokuussa tori-iltamat siirtyivät torstaille.

Seuraava tori-ilta vietetään syyskuun puolivälissä perjantaina. Toritapahtumaa on tarkoitus jatkaa joka kuukautisena tapahtumana.

 

Vihtiälästä ei riitä enää satoa torille

Vihtiälän puutarhan tuotteita torilla myyvä Susa Vihtiälä kertoo sadonkorjuutorin olevan viimeinen kerta tänä kesänä, kun Vihtiälän vihannes pääsee torille tulemaan. Koko sato on jo korjattu.

– Tämän kesän sato oli ihan ok, viileät ilmat eivät huonontaneet sitä. Ensi kesänä tullaan jo aikaisemmin mukaan torin toimintaan. Täällä on niin hauskaa, Susa Vihtiälä lupaa hymyssä suin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?