Rakentamattoman yhtenäiskoulun yläkoululaisia mietitään Suoramalle

– Tehdään Suoraman koulun yhteyteen yläluokkien tiloja ja tarkastellaan alaluokkien tilannetta erikseen, linjasi kunnanjohtaja Jukka Mäkelä omaa kantaansa koulusuunnitelmiin.

Näin suoraan kysymykseen saatiin suora vastaus, kun Harri Syrjäläinen (kok) kyseli valtuustossa, mihin pitkään paikkaa hakenutta uutta yhtenäiskoulua ollaan tällä tietoa sijoittamassa. Usean sadan oppilaan kouluun on ladattu suuria odotuksia, sillä sen pitäisi helpottaa alati kasvavan oppilasmäärän painetta läntisellä Kangasalla ja keskustan läheisyydessä. Yhtenäiskoulun yhteyteen on pohdittu myös päiväkotikäyttöön tulevia tiloja.

Suoraman koulun pitkähköksi venynyt remonttisuunnittelu eteni käytännön remonttihommiin asti vasta viime keväänä. Nyt yhtenäiskoulun yläluokkia väläytettiin sijoitettavaksi Suoraman koulun yhteyteen.

Suorama ei silti välttämättä ole lopullinen laskeutumispaikka moneen kertaan paikkaansa hakeneessa hankkeessa, jolla puhuttiin olevan kiire jo nelisen vuotta sitten valmistuneen kouluverkkosuunnitelman aikoihin. Tuolloin eläteltiin toiveita koulun rakentamisesta vuosina 2013 ja 2014.

Koulua on soviteltu vuosien varrella paperilla muun muassa Kyötikkälään ja Kortekumpuun.

Lamminrahka sotkee kuvioita

Kunnanjohtaja Mäkelän mukaan yhtenäiskoulusuunnitelmiin ei saada selvyyttä ennen ensi vuoden talousarvion käsittelyä. Sijoitusmietintään vaikuttavat osaltaan keskustelut Tampereen kaupungin kanssa toisesta koulusta; Kangasalan ja Tampereen yhdessä toteutettavan Ojalan ja Lamminrahkan alueen kouluratkaisu on myös avoinna.

Yhtenäiskoulun suunnittelutilanne nousi esiin, kun valtuusto käsitteli kunnan opetusryhmäkokojen pienentämisestä tehtyä aloitetta ja siihen saatua vastausta. Yli 650 allekirjoittajan kuntalaisaloitteessa esitettiin enimmäisryhmäkokojen määrittelyä uudelleen niin, että ykkös- ja kakkosluokilla olisi enintään 20 oppilasta ja kolmannesta luokasta eteenpäin enintään 23 oppilasta.

Kunnan laskelmien mukaan esitettyjen ryhmäkokojen saavuttaminen tänä syksynä olisi vaatinut yhdeksän opettajan palkkaamista ja yhdeksän opetustilan järjestämistä.

Kokoomusvaltuutettu Päivi Savolainen muistutti kasvukunnan opettajatilannetta helpottaneen opetusministeriön myöntämä satojentuhansien eurojen tuki resurssiopettajien palkkaamiseksi. Ensi vuoden tuesta ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mitään varmuutta, ja Savolainen totesikin ryhmänsä toivovan ensi vuoden budjettiin varattavaksi rahaa luokanopettajien määrän kasvattamiseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?