Reiki-luento päättää Virpi & Orbin kesän

Arja Kivelä kertoo sunnuntaina Vuolijoella, miten reiki tuo virtaa elämään.

Vuolijoen AteljeeGalleria Virpi & Orbin ensimmäinen kesä päättyy sunnuntaina reiki-luentoon. 2.9. kello 15–18 järjestettävän tilaisuuden päätteeksi on mahdollisuus lyhyisiin ”näytehoitoihin”.

Reiki-hoidoista kertoo espoolainen reikiopettaja ja -hoitaja Arja Kivelä. Hän kiinnostui vaihtoehtoisesta hoitomuodosta 12 vuotta sitten.

– Menetin selkäleikkausten ja vaikeiden hermokipujen vuoksi työkykyni. Lisäksi uuvutin itseni, kun kuvittelin että olen työssäni korvaamaton.

Eräänä päivänä ortopedi sanoi, että lääketieteen keinot ovat vähissä – tarjolla on enää kipulääkkeitä.

– Hän kuitenkin mainitsi, että on olemassa hyviä luonnonmukaisia hoitomenetelmiä. Ne voisivat auttaa kipuihin, joiden vuoksi olin eläkkeellä nuoresta iästäni huolimatta.

Kivelä lähti reikiluennolle ja peruskurssille.

– Sen jälkeen elämässäni tapahtui käänne suuntaan, jota olin sisäisesti etsinyt koko elämäni. Hoidin itseäni päivittäin ja siinä ohessa läheisiänikin. Vointini koheni päivittäin. Ensimmäisenä huomasin, että nukuin hyvin, sitten kivut lievittyivät, kunnes pystyin jo käymään lenkillä – oli kuin uuden elämän alku.

 

Apua jännitys- ja kiputiloihin

Vuonna 2005 reikiopettajaksi valmistunut Arja Kivelä pitää reikikursseja yksittäisille henkilöille ja pienryhmille

Kursseissa on kolme tasoa. Peruskurssilla yhdistytään reikin taajuudelle ja opitaan miten hoidetaan itseä sekä muita tiettyjä käsien hoitoasentoja käyttäen sekä saadaan tietoa ihmisen energiajärjestelmästä. Jatkokurssilla saadaan käyttöön energiasymbolit, joiden avulla reikin käyttöaste syventyy ja reikiä voidaan myös lähettää etäisyyksien päähän.

Kolmas taso on opettaja-aste, joka kestää noin vuoden.

Reiki on sekä energiahoitomenetelmä että itsehoitomenetelmä. Sen täydentää luonnollisen virtauksen avulla energiavarastojamme. Hoitaja ei kuluta omaa energiaa, vaan päinvastoin mitä enemmän muita hoitaa, sitä enemmän saa itse energiaa, koska energia virtaa hoitajan kautta.

– Reikihoidossa kyse on tasapainottamisesta. Epätasapaino saattamisesta tasapainoon, että optimaalinen terveys olisi mahdollista saavuttaa. Reiki on elämänenergia, elämänvoima, vitaalisuus. Se ravitsee kehoa, mieltä, luontoa ja kaikkea elollista. Se on luonnollinen energiavirtaus meissä, Arja Kivelä kuvaa.

Moni saa reikistä avun migreeniin, erilaisiin kehon jännitystiloihin, jotka jumiuttavat lihaksia ja aiheuttavat kipuja, selkäkipuihin, hermosärkyihin, riippuvuuksiin ja voimaa tehdä elämässä tärkeitä päätöksiä.

AteljeeGalleria Virpi & Orbin kahvio, Aittapuoti ja taidenäyttely ovat avoinna sunnuntaina 2.9. luennon tauoilla.