Vehoniemenharjun luonnonsuojelualue: Metsähallitus merkitsee rajat paremmin

Valkoiset merkit kertovat, mistä suojelualue alkaa

Vehoniemen luonnonsuojelualue alkaa Pälkäneen päässä Automuseolle johtavan tien risteyksestä ja jatkuu lähes Kaivannon kanavaan saakka. Kaivannon toisella puolella suojelualuetta on Lahdentien itäpuoli Kaivannon sairaalan risteykseen saakka

Metsähallitus on saanut palautetta Vehoniemenharjun luonnonsuojelualueen roskaamisesta ja luvattomista nuotioista. Alueen rajat tuodaan paremmin näkyviin, jotta kävijät tietäisivät, milloin liikutaan suojelualueella.

Luonnonsuojelualueen rajasta kertovat puihin maalattavat valkoiset merkit. Lisäksi alueen kulmiin ja sisääntuloreittien varsille pystytetään suojelualueen rajamerkkipaaluja, joiden vihreävalkoiset huomiokilvet toivottavat kävijät tervetulleiksi Vehoniemelle.

Luonnonsuojelualueen rajalinjat avataan ja merkintöjä parannetaan alueella tehtävän kiinteistötoimituksen yhteydessä.

– Rajojen selkiyttäminen lisää kävijän tietoa siitä, milloin hän liikkuu suojelualueella ja säilyttää kauniin Vehoniemenharjun maiseman ja arvokkaan luonnon komeana käyntikohteena, erikoissuunnittelija Satu Kalpio Metsähallituksesta toteaa.

Suojelualueen keskellä sijaitsee suosittu Automuseo ja sen vieressä näkötorni. Automuseon toimintaan oleellisesti liittyvä Vehoniemen Automuseoseura on tehnyt sopimuksen suojelualueen siivouksesta Metsähallituksen kanssa.

– Vehoniemellä käy paljon väkeä, ja alueen harjumaisema on vetovoimainen. Automuseon toiminnan kannalta ympäristön siisteys on myös tärkeää. Kävijöiden viihtyvyys on siitäkin kiinni, Automuseon johtaja Leila Suutarinen sanoo.

Metsähallituksen luontopalvelut hoitaa luonnonsuojelualueverkostoa muun muassa rakentamalla ja ylläpitämällä retkeilypolkuja sekä kertomalla kävijöille komeiden luontoalueiden historiasta ja luonnosta.

Suojelualueet koostuvat monesti useista palasista. Metsähallituksen luontopalvelut pyrkii kokoamaan suojelualueet yhtenäisemmiksi ja selkeämmiksi kokonaisuuksiksi maastoon ja karttoihin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?