Sauvakävelyohjaus aloittaa liikunnallisen sunnuntain

Viime vuonna Puntarin lenkille osallistui 74 kuntoilijaa.

Puntarin lenkki kutsuu kaikki ikään ja kuntotasoon katsomatta tänäkin syksynä liikkumaan Kuhmalahdelle. Sunnuntaina 9.9. järjestettävä kävely- ja hölkkätapahtuma on samalla tämän vuoden Kuhmalahti-kierroksen toinen osasuoritus.

Puntarin lenkki lähtee nimensä mukaisesti Puntarin urheilukentältä. Yhteislähtö tapahtuu kello 13, ja ilmoittautuminen alkaa kello 12.30. Liikkeelle voi lähteä niin kävellen, sauvakävellen kuin juostenkin.

Matkojen suhteen valikoima on sama kuin vuosi sitten. Lyhyin matka on kolme kilometriä ja sen saa suoritettua liikkumalla Puntarin kentältä kirkonkylän vanhan koulun kohdalle ja takaisin. Kuuden kilometrin mittainen matka kertyy kiertämällä Kanilan lenkin.

Yhdeksän kilometrin lenkki lähtee kentältä tietä 325 pitkin Pohjan suuntaan. Isolta tieltä kurvataan Myllyojantien kautta niin sanottu Tervaniemen lenkki. Pisin matkavaihtoehto, 15 kilometriä, tulee suoritetuksi yhdistämällä Tervaniemen lenkin ja Kanilan lenkin.

 

Monipuolinen liikuntasyksy luvassa

Puntarin lenkin järjestelyistä vastaa Kuhmalahden Kisa, joka juhlii tänä vuonna 85. toimintavuotta. Juhlavuoden kunniaksi Puntarin lenkin osallistujien kesken arvotaan yllätyspalkinto. Lisäksi Kisa tarjoaa yhteistyössä Sydän-Hämeen Lehden kanssa kaikille lenkin suorittaneille mehut, kahvit ja sämpylät.

Puntarin lenkki on samalla koko Kuhmalahden Kisan syysliikuntakauden yhteinen avaus.

Syys- ja talvikauden toiminnan pääpaikka siirtyy kentältä Pentosaliin. Siellä toimintansa ovat aloittaneet jo taekwondo, sähly, lentopallo sekä tyttöjen palloilukerho.

Tulevana sunnuntaina Kisan ohjelmaan lisätään vielä 3–5-vuotiaiden Nuori Suomi -liikuntaleikkikoulu sekä kahvakuulailun yhteistreenit.

 

Sauvakävelyopastusta ennen Puntarin lenkkiä

Modern Nordic Walking -ohjaajakurssi kokoontui Puntarin kentällä heinäkuun lopussa. Ennen sunnuntaista Puntarin lenkkiä Pia Rauhalahti esittelee oikeanlaista sauva- ja askeltekniikkaa.

Suomalainen sauvakävely on mainio keino kohottaa kuntoa ja kiinteyttää kehoa. Kun sauvatekniikka on kunnossa, kehon lihaksista työskentelee 90 prosenttia, syke nousee ja kalorinkulutus kasvaa. Tekniikkaa harjoittelemalla liikkumisesta tulee rytmikästä ja mukavaa.

Sunnuntaina 9.9. ennen Puntarin lenkkiä kello 12–13  kentällä saa henkilökohtaista tekniikkaohjausta Modern Nordic Walking -ohjaaja Pia Rauhalahdelta. Lajiin liittyy sauvatekniikan lisäksi oikea kävelyn askeltekniikka sekä kehonkannatus.

Sauvat ovat hyvä väline askelluksen ja ryhdin opetteluun. Harjoittelua voi jatkaa heti perään kiertämällä Puntarin lenkki sauvojen kanssa.