Aki Niemi juoksi piirinmestaruuspronssille

Kaukkalan Aki Niemi juoksi pronssille miesten 10 000 metrin piirin mestaruuskisoissa Hervannassa reilu viikko sitten.

Niemen aika 34.40,02 jäi vain kaksi sadasosasekuntia kansallisesta B-rajasta. Samalla Niemi paransi omaa ennätystään reilulla minuutilla.

Viime viikonloppuna kaukkalalainen juoksi Jyväskylässä järjestetyllä Finlandia maratonilla täyden maratonin. Reiluun puoliväliin asti Niemi oli kärkikahinoissa täysillä mukana, mutta viimeinen reilu neljännes matkasta oli liikaa. Lopulta hän taipui sijalle 26 jääden voittajasta parisenkymmentä minuuttia.

Samassa kisassa Haltian Jani Körhämö alitti ensimmäisenä sydänhämäläisenä kestävyysjuoksijana tänä vuonna kolmen tunnin rajan. Körhämön aika 2:58:43 oli miehen ennätys ja tuloksellaan hän sijoittui yleisessä sarjassa seitsemänneksi. Körhämön siippa Aino Hokkanen puolestaan tuli naisten sarjassa kahdeksanneksi ennätyksellään 3:39:23.

Kangasalan maratonpariskunta Päivi ja Urpo Naumanen oli ikäluokissaan kisan aatelia, sillä kumpikin otti hopeaa omassa sarjassaan.

Muita sydänhämäläisiä juoksijoita kisassa olivat Timo Jokinen, Jouko ja Eija Lindroos sekä puolimaratonin juosseet Perttu Pohjanperä ja Anssi Kukkonen.