Olivialle ja Tommi-isälle tasapeli

Olivia Hampaala heittää keihästä. Tekniikassa neuvonut Panu Siltanen (vasemmalla) ja Tommi Hampaala (lippalakki päässä) katsovat, miten keppi lentää.

Hulavanteen pyöritys, saappaanheitto ja pussihyppely tyttärelle. Keihäänheitto, pituushyppy ja naruhyppely isälle. Puntit ovat tasan, kun kisailupari Olivia Hampaala vastaan Tommi Hampaala valmistautuu viimeiseen koitokseensa.

Päätöstehtävä ei tarjoa kummallekaan etulyöntiasemaa. Ei isä, saati tytär ole ennen kokeillut välinettä, jossa vaijerien lävistämää palloa yritetään kiskaisemalla saada liikkumaan vastapelurin luokse.

Pelaajat tarttuvat kahvoihin, peruuttavat sen verran, että vaijerit suoristuvat maasta ylös heidän väliinsä. Katsojat neuvovat käyttämään nopeita riuhtaisuja, kun pallo tuntuu alkuunsa pysyvän vain paikoillaan.

– Sovitaan, että tuli tasapeli, Tommi Hampaala ehdottaa erän päätteeksi, kun pisteiden lasku unohtuu uutta opetellessa.

Olivia tyytyy ratkaisuun ja haastaa isänsä vielä kerran hyppäämään narua.

 

Lapsi vastaan aikuinen

Leikkimielisen kisailun lajit on valittu siten, ettei ole etukäteen niinkään selvää, onko niissä vahvimmilla aikuinen vai lapsi. Tyttöjen iltaa viettäneet Sofia ja Jenni Anttila eivät edes pidä lukua lajivoitoista.

– Tämä on tällainen sisarusparin välinen ystävyysottelu, Jenni Anttila kuvaa.

– Minä kyllä voitin hulavanteen pyörityksen, ekaluokkalainen Sofia-pikkusisko muistuttaa.

Nopea kiskaisu, kädet levälleen ja pallo kohti vastapeluria. Tommi Hampaala ja Olivia Hampaala vauhdissa.

Seitsemänvuotias Nelli Åhman ja yhdeksänvuotias Miska Åhman olivat saaneet kisailuseurakseen Pakkalan kentälle isovanhempansa Sirpa ja Unto Mahasen.

– Tahtoo olla niin, että isovanhemmat ja vähän nuoremmatkin ovat täällä heikoilla.

– Vaari oli pussihyppelyssä, melkein meni turvalleen, Sirpa Mahanen paljastaa.

 

Purtavaa palkinnoksi

Kisarastit kiertäneitä odotti vatsaa täyttävä palkinto. Tapahtuman järjestänyt Sahalahden koulujen vanhempainyhdistys tarjosi osallistujille grillimakkaraa ja pullaa mehun tai kahvin kanssa.

Viime syksynä ensimmäisen kerran pidetyn kisailuillan suosio yllätti järjestäjät suurella osallistujamäärällä. Tänä vuonna tapahtuma veti väkeä ainakin yhtä runsaasti. Viime torstai-illan onnistumista oli osaltaan takaamassa taivaalla paistanut aurinko.

– Me tilattiin hyvä sää, yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Ahoniemi vahvisti.