Koulujen lähitiet turvallisiksi

Harhalan koulu sijaitsee Lahdentien ja Valkeakoskentien vilkkaassa risteyksessä.

Näin kunnallisvaalien alla ehdokkaat voisivat ottaa aiheekseen kylän koulujen lähistöjen liikenneturvallisuuden. Ihmettelen suuresti, että Pälkäneellä ei ole vuosien varrella parannettu turvallisuutta koulujen lähellä esimerkiksi hidasteilla. Ei luulisi, että se olisi kovin kallis parannus, jos Kostian koulun läheisyyteen tehtäisiin sellainen.

Toinen mielestäni erittäin vaarallinen paikka on Harhalan koulun kohdalla Valkeakoskentien varrella. Nopeusrajoitus on siellä 60km/h, ja vaikkakin koulu on risteyksen kohdilla, johon yleensä hiljennetään Valkeakoskelta päin tultaessa, niin Lahdentieltä tultaessa autoilla on usein hurja vauhti. Pienen koululaisen on hirveän vaikea arvioida, kuinka lujaa se auto sieltä Lahdentieltä kurvaa ja kääntyykö se edes Valkeakoskelle päin. Koulun kohdalla ei ole edes suojatietä.

Toisekseen koulun kohdalla olevalla bussipysäkillä on useasti rekan perävaunuja parkissa, jotka huonontavat näkyvyyttä entisestään. Tarvitaanko joku vakava onnettomuus ennen kuin ryhdytään toimiin? Vai saataisiinko turvallisuutta parannettua ennen kuin jotain pahaa tapahtuu?

Huolestunut vanhempi