Löytöjä mukavassa ilmapiirissä

Pikkolan koulun parkkipaikka täyttyi jo hyvissä ajoin lauantaiaamuna, kun Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistyksen perinteinen kirpputoritapahtuma pääsi käyntiin. Kuhinaa riitti koulun sisälläkin, missä 80 myyjää myi itselle tarpeettomaksi käyneitä lasten vaatteita, tarvikkeita ja leluja sopuhintaan. Sisällä myyneiden lisäksi sateeton sää houkutteli paikalle 32 ulkomyyjää, joten kävijät saattoivat tehdä löytöjä yhteensä 112 myyntipöydästä.

Maria Hautamäki oli matkannut Pikkolan koululle Tampereelta yhdessä 4-vuotiaan Katriinan kanssa. Katriina oli tehnyt myyntipöydistä heti hyviä löytöjä. Tyttö oli hankkinut Bratz-nuken ja My little ponyn. Äiti löysi viemisiä myös kotona odotelleelle 3-vuotiaalle Kallelle.

– Kallelle ostin paljon esimerkiksi pitkähihaisia paitoja. Olen ensimmäistä kertaa MLL:n Kangasalan kirppistapahtumassa, ja täällä tuntuu olevan väkeä mukavasti, Maria Hautamäki jutteli.

Pöydän toisella puolella Johanna Halmela kaupitteli pääasiassa lastenvaatteita ja kenkiä. Myyntipöydästä löytyi myös iso pussi pienten lasten legoja. Kolmatta kertaa lastenkirpputorilla myyjänä ollut Halmela kertoi kaupan käyneen mukavasti.

– Kokemukset ovat aiemmin olleet niin hyviä, että päätin lähteä tänäkin syksynä myymään, Halmela tarkentaa.

Kangasalan MLL järjestää kyseisen kirpputoritapahtuman perinteisesti kerran syksyllä ja kerran keväällä.

 

Kävijöitä riitti

MLL:stä arvioitiin, että tapahtumassa oli kävijöitä suurin piirtein aikaisempien vuosien malliin. Pöydät oli laitettu tänä syksynä väljemmin ruuhkien välttämiseksi, joten sisällä pääsi liikkumaan helpommin kuin aikaisemmissa tapahtumissa. Myymättä jääneet vaatteet ja tavarat sai halutessaan jättää lahjoituksena vaate- ja tarvikekeräykseen. Tavarat viedään köyhille alueille itärajan taakse ja/tai Baltian maihin.

Suoramalla asuva Heli Salminen oli tapahtumassa toista kertaa myyjänä. Viime syksynä hän sai myytyä välikausihaalareita ja vauvanvaatteita niin hyvin, että niistä saaduilla rahoilla kolmen lapsen äiti hankki taas mukavan määrän isompia vaatteita.

– Nyt lauantaina myynti ei ollut vastaavaa. Johtunee siitä, että niitä välikausivaatteita ei tällä kertaa ollut myytävänä ja vauvanvaatteita taisi olla tarjolla muillakin yllin kyllin. Olin kuitenkin iloinen saatuani tällä kertaa tilaa vieviä tavaroita, kuten vauvan kantokassin ja matkasyöttötuolin, pois. Naapurini myi kanssani samassa pöydässä leluja ja dvd-levyjä, ja ne menivät hyvin kaupaksi. Kirppikselle kannatti mennä myös ihan mukavan ilmapiirin ja tuttujen tapaamisen takia, Salminen totesi.

Salminen huomasi, että kysyntää olisi ollut erityisesti talviliikuntavälineille sekä syys- ja talvikengille.

– Niitä saa kirppiksellä kohtuuhintaan, ja lapsella kulutus ei ole suurta, kun tavarat käyvät jo pieniksi. Tuntuu, että joka talvi saa olla ostamassa uusia luistimia, monoja ja talvikenkiä, ainakin meidän huushollissa, Salminen mietti.

Maria Hautamäki löysi Johanna Halmelan pöydästä vinon pinon pitkähihaisia paitoja pojalleen. Etualalla Katriina Hautamäki.