Bährend haravoi äänet metsävaaleissa

Metsänhoitoyhdistyksille on valittu uudet päättäjät myös Sydän-Hämeessä. Metsänhoitoyhdistys Roineen valtuustovaaleissa äänestysprosentti asettui 40:ään, kun koko maan äänestysvilkkaus jäi alle 35 prosenttiin. Uuteen 15-jäseniseen valtuustoon valittiin kolme jäsentä entisen Kuhmalahden Metsänhoitoyhdistyksen alueelta ja 12 jäsentä aiemman Metsänhoitoyhdistys Roineen alueelta. Vaalien ääniharava oli sahalahtelainen Tuomas Bährend.

Valtuustossa istuvat seuraavat neljä vuotta Jyrki Ahola, Hannu Hinkka, Antti-Jussi Mikkola, Juhani Naapila, Juha Soukkio ja Leena Vierikka sekä Tuomas Bährend, Jyrki Jaakkola, Tarmo Keskinen, Harri Ojanen, Tapani Toivonen ja Ari Tuhola. Kuhmalahden alueelta valituksi tulivat Pentti Alanko, Matti Rauhalahti ja Sinikka Toivonen.

Varavaltuutettuina ovat Jarmo Aho, Mika Saksala, Pasi Brusila, Heikki Simola ja Hannu Anttila.

Metsänhoitoyhdistys Roine toimii nykyisin Pälkäneen ja Kangasalan kunnan alueilla. Kuhmalahden metsänhoitoyhdistys liittyi Roineeseen vuoden 2011 alusta. Mhy Roine sai alkunsa vuonna 2008 Kangasalan ja Sydän-Hämeen metsänhoitoyhdistysten yhdistyessä.

Valtuusto käyttää jäsenten päätösvaltaa ja on metsänhoitoyhdistyksen ylin päättävä elin.  Hieman alle 2200 varsinaista valtuutettua ottaa tehtävänsä vastaan tammikuun alussa. Valituista valtuutetuista 27 prosenttia on uusia, valtuutettujen keski-ikä on 51 vuotta ja noin 12 prosenttia valituista valtuutetuista on naisia.

Koko maassa vaaleissa käytti äänioikeuttaan lähes 100 000 metsänomistajaa; äänioikeutettuja metsänomistajia oli noin 300 000.

Metsänhoitoyhdistykset ovat metsänomistajien omia yhdistyksiä, joiden tehtävänä on palvella metsänomistajia kaikissa metsän omistamiseen liittyvissä asioissa. Metsänhoitoyhdistyksiä on Suomessa ensi vuoden alussa 95.

Metsänhoitoyhdistys Roineen uusi valtuusto on valittu.