Uusitalo jäi pois lopulliselta listalta

Kuhmalahtelainen Janne Uusitalo ei ole ehdolla tulevissa kunnallisvaaleissa. Uusitalo oli mukana perussuomalaisten ehdokaslistalla, mutta hänet poistettiin lopullisesta ehdokaslistojen yhdistelmästä. Keskusvaalilautakunnan tarkistuksessa Uusitalon kotikuntana ei väestötietojärjestelmässä ollut Kangasala, mikä teki hänestä vaalikelvottoman. Vaaliasiamies ilmoitti sittemmin lautakunnalle, että kotikuntaselvityksen antamisen sijaan Uusitalon nimi voidaan poistaa lopulliselta ehdokaslistalta.

Lopullisella ehdokaslistojen yhdistelmällä on kaikkiaan 196 ehdokasta. Kunnallisvaaleissa Kangasalan valtuustoon valitaan 51 valtuutettua ja varavaltuutettua vuosiksi 2013–2016. Pälkäneellä ehdokkaita on 86, joista 27 tulee valituiksi valtuustoon.

Kunnallisvaalien vaalipäivä on sunnuntai 28. lokakuuta, ennakkoäänestys käynnistyy 17. lokakuuta.

Pian pääsee taas äänestämään.