James Hirvisaari veti Elotähkän täyteen

Pälkäneen perussuomalaiset ovat saaneet puolueeltaan hyvin vetoapua kuntavaalikampanjaansa. Varapuheenjohtaja Juho Eerola kävi syyskuun alussa vauhdittamassa ehdokashankintaa, ja viikko sitten kansanedustaja James Hirvisaari houkutteli kahvila Elotähkän täyteen Rautajärvellä.

Perus­suomalaisten kuntavaali­ehdokkaat Pekka Kittelä (vasemmalla, Timo Soini, Tero Ahlqvist, Jari Luukkonen ja Jari Laukkanen kuulivat pälkäneläisten tuntoja Rauta­järvellä.

Asikkalalainen Hirvisaari näki Pälkäneessä paljon yhteneväisyyttä kotipaikkakuntansa kanssa: molemmissa on paljon hajanaisia, mutta aktiivisia kyliä.

Hirvisaari epäili omien kokemuksiensa perusteella käynnissä olevaa kuntarakenneuudistusta.

– Lahden alueella vireillä ollut suuri kuntaliitoshanke kaatui. Jos harjoitus ei onnistunut, miten nyt selvittäisiin sen paremmin, hän kysyi.

Laajalta alueelta Aitoota ja Vuolijokea myöten Rautajärvelle kokoontuneet kuntalaiset nostivat kuntaliitosten lisäksi esille myös ensihoito- ja kaava-asiat. Kahvila Elotähkään kokoontunut väki piti Aitoota yksimielisesti parhaana paikkana ambulanssille: siellä on keskellä kuntaa valmiina tallit ja taukopaikat. Lisäksi sivuttiin Rautajärven kyläkaavaa, joka on edennyt nihkeästi.

Kyläkoulujen puolustajana tunnettu Tero Ahlqvist ihmetteli, mistä oppiaineista tunteja vähennetään, jos ruotsin kielen opiskelu aloitetaan suunnitelmien mukaan jo ala-asteella. Ahlqvistin mielestä kouluille tarvittaisiin kiertävä kielenopettaja, jos ruotsin opetus alkaa jo ala-asteella.

James Hirvisaari valotti erikoista tietään veturimiehestä poliitikoksi. Asikkalalainen ei tehnyt itseään tunnetuksi turuilla ja toreilla, vaan internetmaailmassa.

Hirvisaari on nostattanut kärkevistä kirjoituksillaan monta kohua. Mies on myös tuomittu sakkoihin kansanryhmää vastaan kiihottavasta ”Kikkarapäälle kuonoon” -blogikirjoituksesta.

Keväällä Hirvisaari erotettiin puoleksi vuodeksi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Syynä oli se, ettei kansanedustaja suostunut erottamaan avustajaansa, joka oli ehdottanut hihamerkkejä ulkomaalaisille, jotta heidät erottaisi paremmin.

Viikon päästä Pälkäneelle saadaan toinen otsikoista tuttu perussuomalainen, sillä puoluejohtaja Timo Soinia arvostelleen Juha Väätäisen kuntakierros pysähtyy paikkakunnalla sunnuntaina 14.10.