Uimahalli vastaa

Uinti on yksi maailman parhaista liikuntaharrastuksista. Arvostamme suuresti UKK:n tekemää vapaaehtoistyötä nuorten uintiharrastuksen hyväksi.

Lasten uimataidon edistäminen ja nuorten liikuttaminen on arvokas asia. Kalle Ollila esittää kirjoituksessaan useita rakentavia ehdotuksia. Muutamia täsmennyksiä haluaisin kuitenkin tehdä.

Kangasalan Uimahalli Oy pyrkii kattamaan uimahallin käyttökulut pääsylipputuotoilla. Omistaja vastaa lainan lyhennyksistä ja koroista. Voittoa yritys ei tavoittele, ainakaan tällä hetkellä.

Hintojen ja palkkojen noustessa uimahallinkin käyttökulut nousevat ja korotuspaineita lippujen hintaan syntyy väkisin. Käyttökuluja vastaavilla pääsymaksuilla uimahalli pystyy palveleman kaikkia asiakasryhmiä ja pitämään hallin avoinna viikon jokaisena päivänä.

Pääsymaksu peritään kaikilta asiakkailta. Rahastoa yhdenkään asiakasryhmän tukemiseen ei valitettavasti ole.

Kirjoituksessa esitetty laskelma perustuu ilmeisesti edellisvuoden tilinpäätökseen. Hinnat ovat kuitenkin nousseet edellisvuosista ja nousevat myös ensi vuonna, joten laskelmasta tehdyt päätelmät ovat liian optimistiset.

UKK kantaa huolta myös uimahallin kävijämääristä. Tänä vuonna kävijämäärä on kuitenkin noussut.

Kävijöitä on tähän mennessä ollut 137 000. Se on 13 500 enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Välillä altaissa on ilta-aikaan jopa ruuhkaa.

Vakiovuorojen pääsymaksu on pitkään ollut 1,50 euroa ja nousi kesällä 1,70 euroon. Maksu on uimahallin avaamisesta lähtien ollut kaikille sama vuorolaisten iästä riippumatta. Lisäksi vakiovuorolaiset maksavat ratamaksut tai allasvuokran. Muihin uintilippuihin verrattuna maksua ei voida pitää korkeana vielä korotuksen jälkeenkään.

Urheiluseurat harjoittelevat usein myös uimahallin sulkeutumisen jälkeen. Kirjoituksessa mainittu valvontamaksu tulee lipunmyyjän ylityötunneista. Uimahalliyhtiö ostaa lipunmyyntipalvelut kahvilalta.

Etenkin viikonloppuiltoina sulkemisen jälkeen liikenne uimahallin ovissa on sen verran vilkasta, että henkilökuntaa tarvitaan. Valvontamaksukäytäntö on sama kaikille, ei epäluottamuslause UKK:lle.

Uimahalliyhtiö tekee mielellään yhteistyötä luotettavien yhteisyökumppaneiden kanssa. Erilaiset ostopalvelut joudumme kuitenkin kilpailuttamaan kilpailulainsäädännön mukaan, joten sopimus edellyttää tarjouksen tekemistä ja kilpailussa pärjäämistä muiden tarjoajien kanssa.

Paula Liinamaa
Toimitusjohtaja
Kangasalan Uimahalli Oy