Sorateitä uhkaa syyskelirikko

Sydän-Hämeen sorateille on jouduttu asettamaan joinain syksyinä painorajoituksia, kun sateet ovat pehmittäneet teiden rakenteet niin, etteivät ne kanna raskaita ajoneuvoja. Melko harvinainen syyskelirikko uhkaa myös tänä vuonna, jos sateiset säät jatkuvat.

– Sorateillä on havaittu lievää pehmenemistä ja kuoppia syntyy sinne tänne, tienpidon asiantuntija Ossi Saarinen Pirkanmaan ELY-keskuksesta sanoo.

Pehmenneitä sorateitä on paranneltu syksyn aikana muun muassa Salmentaantiellä ja Saarikylientiellä. Kelirikkoaikaan liejuksi muuttuvaa Mutikon lenkkiä on kunnostettu kesän aikana perusteellisemmin. Tielle ajettiin lisää mursketta ja uusi kulutuskerros.

Kangasalla sijaitsevan Mutikontien parannukseen oli varattu tälle vuodelle erillinen rahoitus. Sen sijaan syyssateiden pehmittämät tiet kunnostetaan kelirikkokorjauksiin varatuilla määrärahoilla.

– Toivotaan loppusyksyksi kuivempaa säätä, jotta kelirikolta säästyttäisiin. Ajantasaisen kelirikkotilanteen näkee liikenneviraston sivuilta, Saarinen neuvoo.