Odotus: Uuden kirjoittajan avulla historiateoshanke on edennyt aikataulun mukaisesti

Luopioinen saanee historiansa alkuvuodesta

Toinen yritys saada Luopioisten historia kansien väliin on edennyt niin pitkälle, että käsikirjoitus valmistuu kirjoittajan ja historiatoimikunnan puolesta aivan näinä viikkoina.

Kaarle Sulamaa kirjoittaa Luopioisten historiaa.

Teoksen kirjoittaja, VT, FM Kaarle Sulamaa on jättänyt kirjan tekstin toimikunnalle kommentoitavaksi. Vielä yhden toimikunnan kokoontumisen jälkeen käsikirjoitus lähtee tarkastajalle.

Tarkastajan lausunnon antaa Tilaushistoriakeskuksen suosittelema FT Ilkka Teerijoki, joka on parhaillaan virkavapaana Helsingin yliopistosta.

– Hän on meille hyvin sopiva tarkastaja, koska hän kirjoittaa juuri Hämeenlinnan kaupungin historiaa, ja Hämeen asiat ovat siis hänelle itselleenkin tuttuja ja ajankohtaisia, toteaa historiatoimikunnan puheenjohtaja Jarkko Pihkala.

 

Kuvien keruu onnistui

Pihkala kertoo, että käsikirjoituksen pituus on nyt noin 330 sivua, mutta lopullisessa teoksessa sivumäärä tiivistyy todennäköisesti alle 300:aan, koska pitkät isäntäluettelot ja muut liiteaineistot mahtuvat painetussa asussa käsikirjoitusta pienempään tilaan.

Kuva-aineistoa teokseen on saatu kokoon niin hyvin, että Pihkala olettaa, että sitä joudutaan karsimaan ja valikoimaan.

– Kaarle Sulamaa on löytänyt Ruotsin valtionarkistosta hyvin vanhoja karttoja, ja lisäksi olemme tällä kertaa saaneet kiitettävän määrän paikallista valokuvamateriaalia. Lopullinen kuvamäärä riippuu siitä, miten paljon painokuluihin on käytettävissä rahaa, hän kertoo.

Käsikirjoituksen tarkastus alkaa joidenkin viikkojen kulutta ja lausunnon saaminen kestää vähintään kuukauden, ehkä pitempäänkin. Jarkko Pihkala ja toimikunnan jäsen Esko Koskenvesa arvelevat, että kommentoitu teksti palaisi kirjoittajalle joulukuussa.

Sillä aikataululla teos päästäisiin painamaan ensi vuoden alkupuolella, mikäli rahoitus ja sopimukset kirjapainon kanssa saadaan ajoissa selviksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?