Poistomyynti pistää tavaran kiertämään

Nina Päivö laittaa tuotteita hyllyyn.

Vuoden päivät Pälkäneen Kankaanmaalla toiminut Poistomyynti pistää tavaran kiertämään. Yrityksen liikeideana on ostaa ravintoloilta tai vaikkapa hotelleilta ylijäämävarastoja ja pistää tuotteet uudelleen myytäväksi. Ensimmäisen toimintavuoden aikana pälkäneläisyrityksen tiloissa on myyty esimerkiksi tuoleja, pöytiä, erilaisia laseja ja ravintolalaitteita. Tällä viikolla valikoimassa on muun muassa lamppuja, puinen kalusteryhmä, kaasutrukki, puuntyöstökoneita ja vene trailereineen.

– Valikoima vaihtelee hurjasti tilanteen mukaan, toimintaa pyörittävä Nina Päivö kertoo.

Päivön apuna häärii aina toisinaan hänen puolisonsa Teemu Valtonen, joka kunnostaa alihankintana ravintolalaitteita Edustuspalvelu Korhoselle.

– Kun Teemu näki, että ravintoloista kertyy kaikenlaista irtaimistoa, niin idea yrityksen perustamisesta syntyi. Kysyntää on ollutkin sen verran, että tässä elellään, Päivö kertoo.

Asiakkaina on sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä. Kysytyimpiä tuotteita ovat jenkkityyliset kalusteet ja esineet. Kun näitä saadaan myyntiin, ne lähtevät eteenpäin yleensä parin päivän aikana.

Yrityksen 300 neliön suuruiset tilat ovat avoinna asiakkaille maanantai- ja tiistai-iltapäivisin. Ovet avataan tarvittaessa muulloinkin, mikäli asiakas haluaa tulla liikkeeseen jonain muun ajankohtana. Liike myy tuotteitaan myös internetissä Tori.fi -palvelun kautta.

­– Nettimyynti on ollut positiivinen yllätys. Olemme saaneet myytyä paljon tavaraa netin kautta, Päivä kehaisee.

 

Suomea ristiin rastiin

Poistomyynnin valikoima vaihtelee hurjasti tilanteen mukaan. Tyypillisimpiä artikkeleita ovat ravintolalaitteet, pöydät, tuolit ja lasit. Tämän viikon maanantaina tiloista löytyi iso rullakko täynnä leluja ja dvd-levyjä.

Muina kuin aukiolopäivinä Nina Päivö kiertää usein Suomea hakiessaan uutta tavaraa myyntiin. Nuorena ajetusta kuorma-autokortista on ollut valtavasti apua nyt, kun liikkumaan täytyy toisinaan saada suuriakin lasteja.

– Toki asiakkaat käyttävät toisinaan myös ulkopuolista kuljetuspalvelua, Päivö selventää.

Työhön kuuluu lisäksi saapuneiden tuotteiden ja laitteiden pesemistä. Poistomyynnin kaksiosainen liiketila sopiikin tarkoitukseensa hyvin – toisella puolella tehdään kauppaa, toisella pestään tuotteita ja valmistellaan niitä myyntiin.

Toistaiseksi tavaraa on riittänyt myytäväksi kiitettävästi. Kesällä tuotteita kertyi jopa niin paljon, että yrityksessä järjestettiin huutokauppa varastojen tyhjentämiseksi.

– Huutokaupassa tavara tekikin hyvin kauppansa. Nyt myytäviä artikkeleita ei ole ihan niin paljon. Syksy onkin ollut tässä mielessä hieman hiljaisempaa aikaa, Päivö huomauttaa.

Yritys teettää kuitenkin niin paljon töitä, että Päivö ja Valtonen katsoivat parhaimmaksi muuttaa Pälkäneelle. Pariskunta muutti kuntaan viisi kuukautta sitten Tampereelta.

– Nyt työmatkaan ei tuhraannu niin paljon aikaa. Olemme viihtyneet Pälkäneellä hyvin. Poikammekin pääsi aloittamaan juuri sopivasti ensimmäisen luokan koulussa uudella paikkakunnalla, Päivö sanoo.

 

Lauantaina 13.10. Poistomyynti pitää ovensa poikkeuksellisesti avoinna. Kävijöille on tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?