Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona

Ennakkoäänestys alkaa tällä viikolla.

Syksyn kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tämän viikon keskiviikkona. Kotimaan ennakkoäänestysaika on 17.–23. lokakuuta.

Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla mutta vaalipäivänä vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty hänelle saapuneeseen ilmoituskorttiin.

Yleiset äänestyspaikat ovat Pälkäneellä kunnanvirasto (Keskustie 1) sekä Luopioisten Yhdistysnurkka (Keskitie 5).

Äänestysajat ovat maanantaisin ja tiistaisin kello 9–20, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin kello 9–17 ja lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11–15.

Palvelukeskus Harjutuulen ja Kukkiakodon vanhainkodin osastoilla sekä Kostiakodissa vaalitoimikunta huolehtii ennakkoäänestyksestä laitoksissa ilmoittaminaan aikoina.

Kangasalan keskustan ennakkoäänestyspaikka vaihtuu postista pääkirjaston Harjula-saliin (Keskusaukio 2). Muutosta perustellaan kirjaston hyvällä sijainnilla torin laidalla, laajoilla aukioloajoilla ja tilan esteettömyydellä.

Muut Kangasalan ennakkoäänestyspaikat ovat Vatialan kirjaston nuorisotila (Mäkirinteentie 4), Sariolan koulun nuorisotila (Kärkkääntie 12) ja Kuhmalahden kirjasto (Rautajärventie 26).

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 28. lokakuuta.