Radioääni Heli Karhumäki saarnaa ja tarinoi sunnuntaina

Heli Karhumäki saarnaa sunnuntaina Pälkäneellä

Lapualainen seurakuntatiedottaja ja Kotimaa-lehden kolumnisti Heli Karhumäki vierailee sunnuntaina Pälkäneen kirkossa ja kirkkokahvilla.

Karhumäki tunnetaan kristillisistä murretarinoista, joita hän pitää Radio Dein sarjassa ”Pois alta, pohojalaanen tuloo”. Kristillisten tietokirjojen lisäksi hän on julkaissut murretarinoita cd-äänikirjoina.

Karhumäki on kasvanut körttiläisessä maaperässä ja käyttää toisinaan körttipukuakin. Sydämeltään hän on kristittyjen yhteyttä rakentava luterilainen, joka vierailee puhujana ja kirjoittajana yli herätysliikerajojen.

Karhumäki toimi pitkään Ilta-Sanomien uutistoimittajana erikoisalanaan kirkolliset ja hengelliset asiat sekä terveys- ja ennustushumpuukin kritiikki. Seurakuntien viestintäkouluttajana hänen pääsanomansa on: ”Kirkon brändi on Jeesus, ei mikään muu. Tätä viestiä tulee julistaa rohkeasti ja nolostelematta, sillä muuta aarretta ei ole. Jos tämä viesti väistyy, kirkko näivettyy hyväntekeväisyysjärjestöksi, ja voidaan vähitellen sulauttaa vaikka Punaiseen Ristiin.”

Karhumäki saarnaa Pälkäneellä sunnuntaina 21.10. pyhäpäivän tekstistä, jonka aiheena on Jumalan valtakunta lahjana ja kristitty Vapahtajan lähettiläänä. Hän syventää aihetta vielä kirkkokahveilla, aiheenaan ”Enemmän rohkeutta, vähemmän pelkoa – Jeesus vie seikkailuun.”

Musiikista messussa vastaa kanttori Ritva Huomo Caritas -kuoron kanssa. Liturgina on kirkkoherra Jari Kemppainen.

 

Heli Karhumäki ei peittele pohjalaisuuttaan eikä körttiläisyyttään. Silti häntä siedetään hyvin yli maakunta- ja herätysliikerajojen.